Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kunhalmi Ágnes a 444-nek adott egy terjedelmesebb interjút, ahol elmondta, hogy amit az elmúlt napokban, hetekben látott az ellenzéki oldalon, az olyan szinten kiábrándító, hogy eljutott oda: ha tényleg nem értik az ellenzéki oldalon, mit kockáztatunk a megosztottság fenntartásával, akkor máshonnan közelítünk.

Az MSZP az Európai Parlamenti választásra való felkészülés kezdetétől fogva, azt hangsúlyozza, hogy az ellenzéki pártoknak közös listát kellene állítaniuk. Tegnap került nyilvánosságra a egy Závecz kutatás, amiből kiderül, hogy az ellenzék híveinek több, mint 80 százaléka is egyetért a közös ellenzéki listával.

Kunhalmi a 444-nek adott interjújában kifejtette, hogy úgy látja, hogy a szocialisták magukra maradtak az összefogás fontosságának hangsúlyozásával, arra a kérdésre hogy szerinte végre tanul-e az ellenzék például a 2022-es vereség tapasztalataiból, Kunhalmi később elmondja, hogy nem. Nem. Az elmúlt napok egyértelműen azt mutatják, hogy nem.

Az ellenzéki belharcokra a lengyel példát hozta fel, ahol Donald Tusk vezetésével az egész ellenzék összefogott és végül legyőzte Kaczynskiéket, és ahol Tusk „még egy 0,3 százalékos zöldpártnak is adott három mandátumot, mert tudta azt, hogy mindenkire szükség van”.

És akkor azt mondja nekem Donáth Anna meg Dobrev Klára, hogy én ne akarjam kiirtani a versenyt a politikából. Én nem akarom kiirtani, demokráciában lehet versenyezni, de egy autoriter, szélsőjobboldalra erőteljesen nyitott rendszerben egyszerűen ez ma nem lehetséges, mert nem adottak a feltételek – magyarázta, hogy szerinte miért lenne még most is fontos az ellenzéken belüli együttműködés, összefogás.

Kunhalmi azt is kifejti, hogy így kénytelenek lesznek saját ajánlatot tenni. Minden jogunk megvan hozzá, és minden lehetőségünk is megvan rá- fogalmazott. Az MSZP az elmúlt tizenhárom évben soha nem kérte a választókat, hogy rájuk szavazzanak, de most ezt fogja kérni. Szerinte az MSZP egy, az árat sokszorosan megfizető párt, ami azt az árat is megfizette, amit el sem követett.

A szocialisták jelen helyzetét úgy látja, hogy van körülbelül 300 ezer elkötelezett szavazójuk, hol felülről, hol alulról súrolják az 5 százalékot, továbbá emlékeztetett, hogy nekik van a legtöbb polgármesterük és a legnagyobb szervezeti hálójuk.

Az elmúlt évek hányattatásairól azt mondta, „az MSZP sajnos hagyta, hogy mások mondják meg, mit gondoljanak róla az emberek. Mindig mások határozták meg, hogy mi az MSZP, és hogyan kell viszonyulni hozzá az ellenzéki politikában”.

Kunhalmi beszélt arról is, hogy milyen baloldalt épít az MSZP: olyan baloldalt kell építeni, amilyen még nem volt Magyarországon a rendszerváltás óta. „Baloldali gazdaságpolitikai fordulatot kell végrehajtani. Emberi jogilag viszont egyértelműen a liberális és humánus oldalon állunk” – vázolta.

A nemzetközi politika terén pedig Kunhalmi szerint meg kell akadályozni a többsebességes Európa kialakulását, ellenkező esetben Magyarország a perifériára sodródik és uniós forrásoktól fog elesni. Orbán Viktor uniós politijájával kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte Orbán nem kivinni akarja az országot, hanem magát az Uniót akarja átformálni, megállítani a fejlődésben, saját szélsőjobboldali barátaival egy olyan kezdetleges állapotba akarja visszavinni, ami csak laza szövetség, mélyebb politikai és gazdasági integráció nélkül. Mindez pedig szöges ellentétben áll azzal, amit az MSZP szeretne.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: