Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sorban látnak napvilágot azok a hírek, hogy egyes fideszes vezetésű városok idei költségvetésében mekkora lyuk tátong. Már írtunk Békéscsabáról és Nagykátáról, most kiderült, hogy Budapest főváros költségvetésében is egy hatalmas hiány van. Ráadásul hitel felvételre kényszerül a fideszes városvezetés.

Szerdán tárgyalja és fogadhatja el a Fővárosi Közgyűlés Budapest 2019-es költségvetését, írja a Világgazdaság. Az előterjesztés szerint a főváros 380 milliárd forint kiadás mellett 266,0 milliárd forint bevétellel számol, a finanszírozási hiányt 114 (!!!) milliárdra kalkulálták.

A lyukat három hely forrásból tömnék: 25,3 milliárd forint érkezhet az előző évek maradványaiból, 27,9 milliárd forint „meglévő befektetések értékesítéséből” származna, magyarul privatizációval és a maradék 66,7 milliárd forintot pedig új hitelek felvételből finanszíroznák.

A lap megjegyzi: a büdzsé legnagyobb tétele és kockázata is a M3-as metró felújítása. Bár az állami költségvetés 217,5 milliárd forintot áll a beruházásból, Budapestnek nincs tartaléka arra az esetre, ha a költségek továbbnőnének.

Ráadásul ezt úgy, hogy az önkormányzat legnagyobb saját bevételéből ,az iparűzési adóból idén a tavalyinál több pénz folyik be, összesen 155 milliárd forint jut a Fővárosi Önkormányzatnak és a  kerületek további 132 milliárd forinton osztoznak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here