Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ameddig Orbán Viktorról sorban jelennek meg a hírek, hogy különböző fontos európai vezetők határolódnak el tőle, addig az MSZP politikusai igen fontos diplomáciai tanácskozásokon vesznek részt. A Hír Hugó is beszámolt róla, hogy februárban az MSZP kongresszusán vett részt Frans Timmermans, ez európai bizottság alelnöke, nemrég pedig a német igazságügy miniszter járt Budapesten és az MSZP vezetőivel tárgyalt. Pénteken pedig Málta miniszterelnöke fogadta az MSZP egyik vezető politikusát, Gurmai Zitát,  európai parlamenti képviselő- jelöltet, aki az MSZP nőtagozatának az elnöke is.

Gurmai Zita, az MSZP egyik vezetője, európai parlamenti képviselő-jelölt pénteken Máltára utazott, ahol találkozott többek között a szigetország EU- és egyenlőségügyi miniszterével,  miniszterelnökével és szombaton pedig a köztársasági elnökével.

Gurmai Zitától a Hír Hugó telefonon érdeklődött a találkozó részleteiről és megtudtuk, hogy pénteken négyszemközti tárgyalásra került sor a máltai miniszterelnökkel Joseph Muscat-tal.

A találkozóról elmondta nekünk az MSZP-s vezető, hogy Joseph Muscat aggódva érdeklődött a magyarországi helyzetről. A máltai miniszterelnök érdeklődő kérdésére Gurmai tájékoztatta a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztéséhez vezető körülményekről.

Azt is megtudtuk, hogy az ország vezetője különösen szívén viseli Magyarország sorsát, hiszen imádja hazánkat, legutóbb épp pár hete járt egy privát utazáson Budapesten.

A miniszterelnök Gurmainak beszélt az európai politikáról is. Úgy látja Muscat, hogy az Európai Szocialistáknak jó esélye van megteremteni a szociális Európa vízióját, ám ehhez szövetségben kell gondolkodniuk. A máltai miniszterelnök Emmanuel Macront, a francia elnököt látja potenciális együttműködő partnerének az európai baloldalnak.

Gurmai Zita a máltai politikáról elárulta, hogy a baloldal immáron sikeresen kormányoz hat éve az országban és az esélyegyenlőség érdekében komoly előre lépéseket tettek , most külön női képviselői helyeket fognak biztosítani a parlamentben. Ez azért érdekes Máltán, mert a társadalom konzervativizmusa miatt csak 2011-ben vezették be, hogy a házaspárok elválhassanak- fejtette ki az MSZP-s politikus

A miniszterelnökkel folytatott találkozó után Gurmai szombaton a máltai köztársasági elnökkel, Marie Louise Coleiro Precával közösen egy konferencián tartott előadást, ahol egy közéleti díjat is átadott.

A Fidesz-propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy milyen fontos diplomáciai találkozón vett részt az MSZP-s vezető, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy ne érjen célt az agyonhallgatás!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here