Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó délelőtt jelezte, hogy könnyen elképelhető, hogy leszavazzák a Fidesz-alelnököket. Hidvéghi Balázs, Trócsányi László és Bocskor Andrea személyéről a szavazást elhalasztották szerdán, mert nem volt meg a kellő támogatottságuk a néppárt Fidesz-KDNP-s jelöltjeinek. Az MSZP-s Ujhelyi István megválasztották alelnöknek

Az európai parlamenti választások után alakul az új parlament, a képviselőcsoportok megalakítják azokat a szakbizottságokat, amelyek – akárcsak a magyar Parlamentben – a szakpolitikai munka dandárját végzik a törvényhozás során. A Fidesz-KNDP mind a 22 bizottságban részt vesz képviselőivel, de elnöki, alelnöki posztra csak néhány szakbizottságban számíthat.

A magyar kormánypárt öt képviselőjét jelölte az Európai Néppárt alelnöki posztra, jóllehet a Fidesz Európa-ellenes politikája a Néppárton belül is feszültséget okozott, és mint az az első körös szavazások eredményén látszik, volt ellenállás a többi képviselőcsoport részéről. A képviselőcsoportok ugyanis a bizottság vezetéséről előzetesen megállapodnak, így általában csak formalitás a személyekről való szavazás.

Gál és Deutsch személye átment a két illetékes szakbizottságban, utóbbit 11-6 arányban szavazták meg a bizottság tagjai, más frakció nem állított velük szemben jelöltet, írja az Index.

Megakadt viszont Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea és Trócsányi jelölése, azt ugyanis korábban jelezte az EP liberális és integrációpárti, illetve szociáldemokrata frakciója, hogy mind a magyar, mind a lengyel, EU-ellenes retorikát használó kormánypártok képviselőit elutasítják majd.

Így a Bocskor Andreáról való szavazást július 23-ára halasztották, mivel vitás jelöltnek számít, a CULT-bizottság elnöke pedig nem akarta vitával kezdeni a munkát. Hidvéghi Balázs jelölését a zöldek akasztották meg, ők ugyanis váratlanul ellenjelöltet állítottak, ezért ezt a szavazást is elhalasztották. Trócsányi László személyéről sem döntöttek.

Megválasztották viszont az ellenzéki Ujhelyi Istvánt, az MSZP-P jelöltjét, aki a Szociáldemokrata pártcsalád jelöltjeként a TRAN (közlekedés és turizmus) szakbizottság alelnöke lett.

A Fidesznek nyilván kínos, hogy jelöltjei részben felsültek az európai porondon, és igyekszik belpolitikai kérdést csinálni a dologból. Hollik István szerdán közölte, hogy jelöltjeit a magyar „bevándorláspárti” ellenzék áskálódásai miatt nem lettek megszavazva.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here