Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az, hogy valami baromira nincs rendbe hazán legnagyobb természeti kincse, a Balaton körül jól mutatja, hogy az elmúlt időszakban 4 településen is olyan helyzet alakult ki, hogy időközi választást kell tartani.

Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Balatonszemesen és Szigligeten is időközi önkormányzati választások lesznek. Mindenhol mások az okok, hogy miért távozott önként vagy kényszerből a település első embere. De mindegyik történetből világos lesz: valami nagyon nem stimmel a Balaton körül.

Balatonszepezden október 18-án lesz önkormányzati választás. A településen 2019-ben új polgármestert választottak. A képviselő-testület kvázi megpuccsolta az új polgármestert, de a történet nagyon furcsa.

Röviden:  Bocskov Petrov Jordán, az új polgármester a 24.hu-nak elmondta, hogy volt egy nap amikor nem volt bent az önkormányzatban. Ekkor a település előző polgármestere bennjárt a hivatalban. A takarítótól megtudta, hogy aznap este 5 zsáknyi íratott semmisítettek meg, a polgármester rendőrségi feljelentést tett. Az eset után nem sokkal a képviselő-testület  feloszlatta magát, ezzel eltávolítva az akadékoskodó polgármestert.

Balatonfűzfő is október 18-án választ majd új vezetést. Itt is pikáns a történet. A Balaton parti települést hosszú éveken keresztül egy MSZP-s polgármester vezette Marton Béla. A választások előtt nem sokkal arról szóltak a hírek, hogy Marton kilépett az MSZP-ből  és a KDNP-ben folytatja.

Furcsa váltás, ám a folytatás még furcsább, ugyanis a 2019-es választásokon a Fidesz-KDNP nem Martont, hanem Lajkó Frigyest indította, de Marton is elindult függetlenként. Azonban  jöttek a választók és kikergették Fideszéket az erdőből: egy független polgármester választottak meg Szanyi Szilvia személyében, akinek röviden és tömören nem volt többsége a képviselő testületben, így az feloszlatta magát.

“Sajnos így nem lehetett dolgozni. Bár azt mondtam, hogy bárkivel együtt tudok dolgozni, sajnos tévedtem: csak azokkal tudok, akik ezt maguk is akarják, akik szeretnének velem együttműködni. A képviselőtestület két tagja mindenben segített, négyen viszont mindenben akadályoztak. Indulni fogok az időközi választáson, de meg fogom keresni azokat, akik segíteni fognak megvalósítani azt a programot, amire a választók igent mondtak” – nyilatkozta Szanyi Szilvia polgármester miután feloszlatta magát a testület.

Balatonszemes október 4-én lesznek időközi választások. 2019-ben egy új fideszes polgármester került a városka élére. A Balaton parti település fideszes vezetője Szomorú Szilárd 9 hónap múlva önként mondott le. A döntését azzal indokolta, hogy nem arra vállalkozott, ami a településen folyik, nem harcba és csatába készült. Én egy olyan Balatonszemest képzeltem el, ahol az emberek elférnek egymás mellett. Nyaralós a helyi mellett, fekete a fehér mellett. Ahol béke van és szeretet.”

Szomorú, amúgy a Fidesz központi törekvéseivel szemben többször foglalt állást. A HVG megjegyzi, Balatonszemesen Mészáros Lőrincet hibáztatták egy park tönkretételéért, ami két éve történt. A munkagépek dúlása után kártérítést szeretett volna több nyaralótulajdonos. 2018 őszén a balatonszemesi parton további átalakítások is kezdődtek.

Szigligeten még egyenlőre nincs kiírva az időközi választás. Itt a teljesen település vezetés önként ált fel. Balassa Balázs, aki 18 évig független polgármesterként vezette a balatoni települést a következőket mondta lemondásakor:

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre” – indokolta a közelmúlt drámai lépését a szigligeti polgármester.

Az, hogy 4 balatoni vezető is távozik, rövid időn belül, jól jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben a Balaton környékén. Nem véletlen, hogy az MSZP Balaton védő petícióba kezdett és népszavazást is kezdeményezett a Balaton védelmében. Azonban fontos figyelni ezekre az időközi választásokra is.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here