Hamis e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználókat. A csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében, számla elkészülésére hivatkozva verik át a gyanútlan ügyfeleket. A Nemzeti Közművek közleményében figyelmeztet.

Az ügyfelek banki adataira fókuszáló csalók különböző meghamisított e-mail címről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó leveleket. Ezzel kapcsolatban az NKM kiemeli: a vállalat hivatalos online ügyfélszolgálati rendszerei az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy, valamint a noreply@nkm.energy címekről küldik ki a hivatalos értesítéseket.

Hangsúlyozzák, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük ügyfeleinktől, hogy adják meg a bankkártyás fizetéshez szükséges adataikat. Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történő átirányítást követően kell csak megadniuk  – hívja fel a figyelmet a közlemény.

A csalók által üzemeltetett weboldalak sajátossága, hogy a böngésző címsorában megjelenő cím hasonlít, de apró részletekben mindig eltér az ismert hivatalos webcímtől (www.nkmenergia.hu), továbbá az oldalakon található hivatkozások többsége ugyanarra a helyre mutat, vagy egyáltalán nem működik.

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel és más hatóságokkal – emelik ki.

Az ügyfeleknek minden esetben erről a két e-mail címről érkezik a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új földgáz- vagy áramszámlájuk készül. Azt kérik ügyfeleiktől, ha bármilyen – NKM-mel kapcsolatos – visszaélésgyanús megkeresést észlelnek, mielőbb jelezzék azt az ugyfelszolgalat@nkm.energy e-mail címen vagy az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999-es telefonszámán.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here