Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány a nőket verő férfiakat védi, mert nem hajlandó ratifikálni az Isztambuli Egyezményt – mondta el Gurmai Zita mai sajtótájékoztatóján. Az MSZP országgyűlési képviselője hozzátette, hogy ismét benyújtják a parlamentnek az egyezményt. A dokumentumot 33 ország ratifikálta és 45 ország írta alá.

Gurmai Zita, az MSZP képviselője mai sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a Fidesz-kormány  lassan öt éve nem hajlandó ratifikálni, vagyis a magyar jogrendbe beépíteni a 2014-ben aláírt Isztambuli Egyezményt, ami visszaszoríthatná a nők elleni erőszakot.

Majd az ellenzéki politikus kifejtette, hogy a Fidesz által oly sokszor hangoztatott családok védelme ugyanis a nők és a családtagok védelmével kezdődik.

Elmondta azt is, hogy nem elég, ha papíron védik a nőket. Az intézményeknek jól is kell működniük, hogy az áldozatok bízhassanak bennük. Ne az áldozatnak kelljen évekig küzdenie az igazságszolgáltatással, mint a lúggal leöntött Renner Erikának. Ha ugyanis ez történik, akkor az intézmények elárulják azokat, akik bizalommal fordulnak feléjük. Az intézményi árulás pedig csendes áldozatokhoz vezet, akik nem mernek azokhoz fordulni, akik segíthetnének a bántalmazóval szemben

 

Gurmai Zita úgy látja, hogy az Orbán-kormány nem csak eltűri a nők elleni erőszakot, hanem maga is elköveti ezt, majd hozzá tette, hogy a kormány egzisztenciálisan fenyegeti, illetve megkárosítja a nőket példaként a  Munka Törvénykönyvének átalakítását említette meg.

Majd hozzá teszi, hogy túlórapénzek évekig történő visszatartása, a dolgozó nők reggeltől estig tartó dolgoztatása igazi egzisztenciális erőszak: egy anyaellenes és családellenes rabszolgatörvény is.

Ezt miért nem kérdezték meg a konzultációs kérdőíveken? Miért nem kérdezték meg, hogy a családok akarnak-e többet dolgozni úgy, hogy a túlórapénzt akár három évig sem kapják meg?- teszi fel a Fidesznek a kérdéseit a képviselő

Majd zárásképp leszögezi Gurmai, hogy addig, ameddig a kormány nem tesz konkrét lépéseket, ne is álmodjon arról, hogy a magyar nők bármit is elhisznek nekik.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here