Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csaknem félmilliárd forintot kér vissza a Belügyminisztérium Balmazújvárostól, amit egy városi uszoda építésére nyert még korábban az önkormányzat. A város polgármestere azt mondta: ha vissza kell fizetniük ezt az összeget, akkor sem a fizetésekre, sem a közvilágítási számlák kiegyenlítésére nem marad pénzük.  Az épület félkész állapotban van, de 2017 vége óta nem történt semmi.

A 2018-ban megválasztott ellenzéki polgármester szerint történtek furcsa dolgok, de abban bíznak, hogy be tudják fejezni a beruházást.

2016-ban kezdték a balmazújvárosi uszoda építését, akkor erre 498 millió forintot kaptak. Mivel nem lettek készen 2017 végére, a Belügyminisztérium visszakérte a pénzt, ezután még sikerült újra megszerezni a támogatástz, de az építkezést nem folytatták. 2018-ban időközi választást tartottak a városban, ami után kérték, hogy idén év végéig kapjanak még időt.

„Be is adtuk és elkezdtük a folytatásnak az előkészítését. A teljes szakmai anyagot, dokumentációt előkészítettük a tervezővel, lehetséges kivitelezővel egyeztettünk, és ezeket dokumentációkat elküldtük a Belügyminisztériumba, Orbán Vikor miniszterelnök úrnak, Pintér Sándor miniszter úrnak és vártuk a hosszabbításnak a lehetőségét.” – nyilatkozta Hegedűs Péter, polgármester.

Ezt azonban nem kapták meg. A 498 millió forintot egy pénteki levél szerint vissza kell fizetniük. A városnak erre nincs pénze, ráadásul az uszodára szánt pénzből már csak 220 millió forint van meg. A város jelenlegi vezetése szerint ők csak mindössze ötmillió forintot használtak fel a támogatásból, azt is az beruházással kapcsolatban. Azt, hogy hol a többi pénz, majd kivizsgálják – mondta a város alpolgármester.

„Nem értik Balamzújvároson a szülők, a gyermekek, a felnőtt korú lakosság, hogy miért született egy ilyen döntés, hiszen bíztak abban, hogy mind az óvodáskorú, mind az iskolás korú gyermekeknek ez egy térsége lehet Balmazújvároson, ahol kikapcsolódhatnak.” – mondta Demeter Pál, alpolgármester.

A városnak jelenleg nincs pénze, amiből a teljes összeget vissza tudná fizetni, de bíznak abban, hogy a döntés nem végleges és be tudják fejezni az előző önkormányzat által félbehagyott munkákat.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here