Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Gér Mihály, a Pest megyei monori választókerület ellenzéki képviselő-jelöltje, amin egy fideszes vezetésű faluban robbant botrányól számolt be. 

Az országos médiában ritkán szembesülünk a fideszes kistelepülések működéséről. A sajtóban ahhoz szokott, hogy a városi nagy botrányok tálcán kínálják magukat és ezekről szólnak a cikkek. Azonban az emberek 40%-a kis településeken él és ki van téve a fideszes önkénynek- kezdte online sajtótájékoztatóját Gér Mihály, aki a Párbeszéd, MSZP, Jobbik, Momentum és az LMP támogatásával indul az előválasztáson a Pest megyei monori választókerületben.

Ez a dánszentmiklósi eset iskolapéldája annak, hogy hogyan is működnek ma Magyarországon a fideszes vezetésű falvak. A falu lakossága egy helyi fideszes kiskirálynak van kiszolgáltatva, de átszakadt Dánszentmiklóson a gát és az emberek fellázadtak az önkényes fideszes vezetés ellen- szögezte le Gér

Majd az ellenzéki politikus elmondta, hogy 2021. augusztus 13-án, pénteken a település képviselő-testülete önmagát oszlatta fel az önkényuralmi módszereket felvonultató vezetés miatt!

A politikus arról is beszélt, hogy az ügy előzménye, az volt, hogy a polgármester a járványhelyzet alatt kapott különleges felhatalmazással visszaélve, több olyan rendelkezést is meghozott egyszemélyben, ami kiváltotta az emberek haragját.

Az első ilyen ügynek Gér azt említette, hogy az orvosi ügyelet helyszínét elköltöztették. Az orvosi ügyeleti szerződést nem Albertirsával, hanem Pilissel kötötték meg.  Ez azért problémás, mert Albertirsa pár kilométerre van Dánszentmiklóstól, van közvetlen buszjárat és az emberek is megszokták.

Ezzel szemben Pilisre csak átszállással lehet eljutni a problémás tömegközlekedéssel. Zömében idős, beteg emberekről beszélünk, akik így nem tudnak megfelelő orvosi ellátáshoz jutni. Egy  idős ember elpanaszolta, hogy most augusztusban szabadságra ment a helyi háziorvos, Pilisre nem tud elmenni gyógyszert felíratni, így a szomszédtól kért kölcsön szívgyógyszert- számolt be az esetről az ellenzéki vezető

A második ügy az utakkal kapcsolatos, ahol is olyan utakat újított fel, amiről nem született testületi döntés, mert bár számtalan problémás útszakasz van a településen, a polgármester olyan utat újított fel, ami nemrégiben megújult.

A harmadik ügy személyeskedésből fakad: A településről hosszú évek után távozni kényszerült a háziorvos is, mert megromlott a viszonya a polgármesterrel. Amikor ezt szóvá tették a képviselők, a polgármester csak annyit mondott, hogy  “ehhez nektek semmi közötök!”

A negyedik ügy, amit Gér ismertet, hogy a polgármester felesége a helyi óvodában kapott állást ahol a nagy tiszteletnek örvendő, hosszú évek munkájával a lakosság tiszteletét és megbecsülését megszerző óvodavezetővel úgy viselkedik, mintha nem is ő lenne az intézmény igazgatója márpedig az, hogy az ő férje a polgármester, nem járhat előjogokkal- szögezte le a képviselő-jelölt

Ezek az ügyek vezettek oda, hogy a képviselő-testületnek elege lett a fideszesekre jellemző önkényből és feloszlatta magát.

Majd kér arról is beszámolt még, hogy szemmel láthatóan a polgármester nem tanult a helyzetből és a közösségi médiában közreadott egy botrányos videót, ahol finoman megfenyegette a lakosságot, miszerint “NEM JAVASOLJA” , hogy ellene bárki is elinduljon polgármesterként.

Fő kérdés az, hogy ebben az esetben van-e két fidesz.  Pontosan tudjuk azt, hogy a dánszentmiklósi történések, magyar kistelepülések százaiban megesnek minden nap- jelentette ki Gér, hozzátéve céljának tartja, hogy a kis településeken is demokratikus, az ott élő emberekkel folyamatos párbeszédet folytató önkormányzatok legyenek és a fideszes 1% helyett a az emberek 99%-át képviseljék.

Ezért felszólítom a Fidesz választókerületi elnökét, Pogácsás Tibort, hogy most ne párttársa mellett álljon ki, hanem képviselje a megalázott dánszentmiklósi lakosokat és vonja meg a bizalmat Sipeki Zsolttól- zárt a sajtó tájékoztatót Gér Mihály

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy milyen önkényesen viselkednek a fideszes falusi polgármesterek, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa kiborult a bili Dánszentmiklóson.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: