Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az elmúlt 24 órában 6804 új koronavírusos megbetegedést igazoltak péntek reggelre Magyarországon – vagyis ismét emelkedett egy nappal korábbihoz képest, amikor 6268-an kapták el a vírust.

A fertőzöttek száma ezzel 892 164 főre nőtt a pandémia kezdete óta hazánkban, míg az aktív betegek száma 56 260-ra emelkedett. Jelenleg 3629 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen – derül ki a kormányzati tájékoztató portál adataiból.

Meghalt 83 ember koronavírusban, a járvány következtében elhunytak száma így 31 184 főre emelkedett.

Ha gyorsabban terjed a vírus, akkor reagálni kell, nem egyformán terjed az ország minden pontján – mondta Orbán Viktor ma a Kossuth rádióban “Nincs más következő lépés, ha nem akarjuk mindenkinek kötelezővé tenni az oltást” – jelentette ki a miniszterelnök, hangsúlyozva, ezért is bízták a munkaadókra, a munkáltatóra az oltás elrendelését, és aki nem veszi fel az oltást, az elmegy fizetés nélküli szabadságra.

A kormány eddig sikeresen állt ellen annak a kísértésnek, hogy virológussá képezzük át magunkat, de azt látjuk, hogy a beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, az oltatlanoknál ez az arány 10 százalékkal nagyobb. Az oltás ha nem is jelent 1000 százalékos garanciát, de nagy veszélytől óvja meg az embereket – mondta Orbán Viktor.

A műsorvezető kérdésére elmondta, nincs szó arról, hogy bárkire áttolták volna a felelősséget. Az állam mint munkáltató is meghozza a döntéseket ugyanerről, minden állami alkalmazott sorra fog kerülni, és aki nem veszi fel az oltást, annak el kell mennie fizetés nélküli szabadságra egy évre.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, nem “az ujjukat emelték fel”, hanem mint a szavaiból kiderült előzetesen tájékozódtak. „A mérésekben ezt látom, hogy az emberek ezt támogatják” – mondta, a felmérések azt mutatják, hogy a „közösségekben van ilyen igény”.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: