Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy a KSH két napja közölte, hogy márciusban tovább drágultak az élelmiszerek. A boltosok azt mondják, már nem tudnak többet engedni az árakból. Az ársapkák egyelőre április 30-ig érvényesek, mert a rendeleten még nem változtatott a kormány. 

A burgonya árát csak a boltokban maximálták. A piacokon, ahol korlátozás nélkül árulják, egyre többet kérnek érte az eladók. Márciusban már átlag 408 forintba került kilója az országban, 16 százalékkal többe, mint fél éve, az ársapka bevezetése előtt. Kevés van belőle a tavalyi aszály miatt és drágulásnak nincs vége.

„Most kell majd emelnünk az árát, mert már drágább a beszerzési ára” – mondta az RTL Klub Híradónak Gyuricza Ági kereskedő.

A héten derült ki, hogy összességében mégis tovább drágultak az élelmiszerek márciusban, átlag másfél százalékkal februárhoz képest.   Márciusban mindössze két tized százalékpontot csökkent a pénzromlás üteme februárhoz képest, vagyis 25 százalék felett maradt.

„A kormányfő számára talán a legkellemetlenebb üzenet az, hogy kérdésessé vált, megvalósulhat-e az egy számjegyű infláció legkésőbb decemberre. Ez persze még továbbra sincs kizárva, de a világpiacon olyan folyamatok indultak be, például az olajár emelkedése, amelynek igen kellemetlen következményei lehetnek – magyarázta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

A kereskedők azt mondják, nem tudnak engedni az árakból, és egyre nagyobb a veszteségük az árstop miatt. Ők azt akarták, hogy vége legyen a szabályozásnak.

„Nagyon rossz hír ez a kiskereskedelem számára, 15. hónapja ezt a politikai jótékonyságot a kiskereskedők kárára valósítják meg. Sajnáljuk, hogy az árstop kivezetése még nem következhet be. Mi mindent megtettünk azért, hogy az árak csökkenjenek, azonban további lehetőségek nincsenek” – szögezte le a Híradó kérdésére Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: