Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese az ATV A nap híre című műsorában  többek között arról beszélt, hogy az egyre romló reálbérek már a középosztályt is érintik, folyamatosan csúszik le a dolgozói réteg is, az infláció pedig majd’ egy havi bért vett ki az emberek zsebéből.

Harangozó Tamás elmondta, az infláció és a reálbér csökkenés együttese már komoly életvitel változásra kényszeríti az embereket. A kiskereskedelmi fogyasztás visszaesését pedig a legfrissebb adatok is mutatják, a helyzetet pedig tovább súlyosbítja, hogy a KSH adatai azt jelzik: harmadik hónapja csökken a GDP is.

Az MSZP-s képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy ez pedig a 2008-2009-es gazdasági világválságot idézi, amikor technikai recesszióban volt a gazdaság. A technikai recesszió és az infláció együtt pedig egy nagyon nehezen kezelhető gazdasági probléma.

Leszögezte, hogy a 7%-os reálbér-csökkenés már nagyon közel van ahhoz, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikájának következményeképp kialakult infláció majd’ egy havi bért vegyen ki az emberek zsebéből.

Harangozó Tamás, arról is beszélt, hogy a fogyasztás csökkenésén az is látszik, hogy a középosztály is folyamatosan csúszik le. A nettó mediánbér 305 ezer forint, ez azt jelenti, hogy a legtöbb embert ennyit visz haza hó végén.

A szocialista frakcióvezető-helyettes azonban felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes a területi eloszlását megnézni ennek a fizetésnek, hiszen a megyeszékhelyek, Budapest és a nagyvárosban élők vihetik az esetek többségében haza. A vidékiek számára egyáltalán nem reális ez a kereset.

A kormány folyamatosan leépíti a kistelepüléseket, hiszen se posta, se kisbolt nincsen már vidéken. A kormányzat propagandagépezetének köszönhetően pedig éppen a legrosszabb körülmények között élők a legelkötelezettebb Fidesz-szavazók- összegzett az MSZP politikus


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: