Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ki kell adnia a kormánynak a Mészáros Lőrinc egyik legtutibbnak tűnő bizniszével kapcsolatos iratokat, miután az MSZP frakcióvezetője nem hagyta annyiban a dolgot, és bíróság elé vitte, ahol jogerősen  is pert nyert az Energiaügyi Minisztériummal szemben.

Tóth Bertalan két és fél éve próbálja kideríteni, miért érte meg az államnak több tízmilliárd forintot költeni a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló erőműre. Az Energiaügyi Minisztérium annyit közölt, végrehajtják a Kúria jogerős döntésében foglaltakat- írja az RTL
Még 2020 tavaszán vásárolta meg az állami Magyar Villamos Művek a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinc érdekeltségétől, ami már akkor veszteséges és korszerűsítésre szoruló létesítmény volt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az év márciusában azt mondta, hogy a cégcsoportot 17,44 milliárd forintért vásárolták meg. Ám a hazai energiabiztonság megőrzése érdekében a kormány ezután további 42 milliárd forintot juttatott a cégcsoportnak.

A történetnek most jönnek az izgalmas részei, ugyanis Mészáros Lőrinc érdekeltsége két évvel korábban csak 6 milliárdot fizetett az Mátrai Erőművért, majd a pénzt nem fejlesztésre költötte, hanem 11 milliárd forint osztalékot is kivettek a cégből inkább.

Így az állami 17,44 milliárd forinton felül, még 11 milliárdot felmarkolt. 6 milliárdért ez tuti biznisz. Miközben lett volna helye a pénznek ugyanis az erőmű korszerűsítése 300 milliárd forint.

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője 2021 januárjában indított közérdekű adatigénylési pert. Most elmondta az RTL-nek, két és fél év pereskedés után végre megtudhatjuk, hogy miért érte meg a magyar államnak visszavásárolni a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől.

Orbánék nagyon nem szerették volna, hogy kiderüljenek a részletek, ugyanis az MSZP-s politikus bár első és másodfokon is nyert, a kormány felülvizsgálatot kért a Kúriától. A bíróság most a megismételt eljárásban is Tóth Bertalannak adott igazat. Így az Energiaügyi Minisztériumnak 15 napon belül ki kell adnia az Magyar Villamos Művek 2019-es és 2020-as tulajdonosi határozatait.

Tóth Bertalan szerint ezekből az iratokból kiderül, hogy a magyar állam milyen utasításokat adott az MVM-nek, milyen háttérinformációk, milyen tanulmányok alapján, milyen értékbecslés alapján állapította meg ezt a több 10 milliárd forintot, amennyibe került a magyar adófizetőknek a Mátrai Erőmű.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: