Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnök a Facebookon tett közre egy írást, amiben Szíjjártó Péter, külügyminiszter nem is olyan régen elmondott szavai mellé odatette a közben kiderült valóságot akkumulátorgyár ügyekben.

 

Lendvai Ildikó írásában felidézi, hogy Szíjjártó Péter 2023. májusában a következőket mondta: A magyarországi akkumulàtorgyárak a legszigorúbb előírásokat betartva épülnek meg.
Majd az MSZP korábbi vezetője beidéz egy vizsgálati megállapítás 2023. augusztusából: A Bátonyterenyén felrobbant akkumulátor-újrahasznosító berendezés összesen 85 elemében tért el a szabályostól.
Lendvai talált még egy igencsak kellemtelen Szíjjártó-mondatot 2023 májusából: ,Bár egyesek megpróbálják kihasználni az emberek bizonytalanságérzetét, fontos tudni, hogy minden meglévő és épülő gyárnak meg kell felelnie a rendkívül szigorú hazai környezetvédelmi előírásoknak.’
Majd a korábbi pártelnök a Nógrád megyei Kormányhivatal citálja ide 2022 márciusából: A rendkívül szigorú hazai előírásoknak megfelelően a hivatal hatósági ellenőrzést végez a gyárban. Az ellenőrzés során a hivatal emberei rosszul lettek a kiáramló gázoktól, de másnap kiadták az engedélyt. (Lendvai ehhez tesz egy zárójeles megjegyzést is: még szerencse, hogy addigra jobban lettek. Különben hátráltatták volna, hogy nagyjaink ígéretének megfelelően hazánk akkumulátor-nagyhatalommá váljék.)
Majd Lendvai Ildikó zárásképp leírja, hogy pontosan ezt miért is lehet mind megtenni: a bátonyterenyei beruházáshoz a cég 2,8 milliárd ft állami támogatást kapott. A különböző szabálysértésekért eddig összesen 100 millió ft büntetést fizettek.Szerintem ez egész jó mérleg. Még mindig maradt nekik 2,7 milliárdjuk.
Volna egy ajánlatom. Ha én is kapok 2,8 milliárd közpénzt, hajlandó vagyok egyből akár 200 milliót befizetni a hatóságoknak. És még fel se robbantok semmit, egyetlen ember sem sérül meg. Sőt: ennyiért lemondok az egész akkumulátor bizniszről. És mindenki jól jár.
Jó, én egy kicsit jobban- összegzi a kormány politikáját az egykori MSZP-s vezető

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: