Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Index írt egy részletes cikket arról, hogy a gazdasági szakemberek várakozásaival ellentétben, Magyarország gazdaság egyik legfontosabb mutatója a GDP év II. negyedévében a nyers adatok szerint 2,4 százalékkal csökkent- derült ki  a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

 

Oltár nagy problémák kezdenek körvonalazódni a magyar gazdaságban, ugyanis az előre tervezett növekedés helyett, épp az ellenkezője történik: 2,4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva a magyar GDP.

Az már  a gazdaság teljesítményére is kihat, itt egy 0,3 százalékos csökkenést mutat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai.

A csökkenéséhez legnagyobb mértékben az ipar, a piaci szolgáltatások, ezen belül főként a szállítás, raktározás és a kereskedelem járultak hozzá. A csökkenést mérsékelte a mezőgazdaság jó teljesítménye.

Az előző negyedévhez viszonyítva 0,3 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye. Így továbbra is technikai recesszióban ragadt Magyarország. De ennél még kíméletlenebb adat, hogy az idei év első félévében a bruttó hazai termék 1,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól, ami ugye tavalyi szám, ami szintén nem volt egy túl rózsás adat.

A fenti számok azért is problémásak, mert ezek tükrében elmaradnak a várt állami bevételek. Vajda Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV-ben emlékeztetett, hogy az idei éves költségvetés felénél, eddig nagyjából 20.000 milliárd forintot költött az állam – nagyjából ennyit költöttek el 7 hónap alatt – hetedével többet, mint amennyit tervezetek, ez nagyjából 3000 milliárd forintos többletkiadást tesz ki.

Magyarul nem csak az állami bevételek maradnak el várhatóan, hanem a kormány is jelentősen túlköltekezik. A Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke kifejtette, hogy további nagy probléma az idei költségvetéssel, hogy gyakorlatilag nincs gazdasági növekedés- összegzi a helyzetet az ellenzéki szakpolitikus.

Vajda azt is elmondja, hogy Orbán Viktorék a költségvetést várhatóan a nyár végi szabadságolások után jelentősen át fogják tervezni és bődületes megszorítások lesznek.

Az MSZP-s képviselő azt is elmondta, hogy még mindig magas az infláció hazánkban, ami az EU-ban átlagosan csak harmad akkora mértékű, az eurózónában pedig csupán a negyede, de még a környező országokban is nagyjából csak a fele.

Vajda azt is elmondta, hogy ez azért óriási probléma, mert Magyarországon az élelmiszerárak elérték az EU-s átlagot, sőt talán már meg is haladták azt, miközben a keresetek sokkal alacsonyabbak, mint a jobb helyzetben lévő európai országokban.

Régóta hallgatja a magyar lakosság, hogy a mindenkori politikai elit az osztrák életszínvonal utolérésével kampányol, miközben az igazság az, hogy már egyedül csak Bulgáriát előzzük meg Európában- hívta fel a figyelmet

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: