Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma egy újabb kijózanító figyelmeztetéssel kellett, hogy szembesüljön a magyar társadalom, egy nyílt levelet tett közzé szerdán honlapján a világ legnagyobb ügyvédi kamarája. Az Amerikai Ügyvédi Kamara (American Bar Association, ABA), amelyben azt írják, hogy az Orbán-kormány aláássa a magyar jogrendszert és aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy a magyar parlament fideszes többsége decemberben megszavazta a közigazgatási bíróságok létrehozását.

 

Az Amerikai Ügyvédi Kamara egy igen kemény kritikát írt az Orbáni-politikáról számolt be a 24.hu. A rangos jogásztestület azt írja nyílt levelében azzal, hogy Magyarországon létrejön egy párhuzamos bírósági rendszer, amelyet egy politikai okokból kijelölt igazságügyi miniszter felügyel, a kormány aláássa a magyar jogrendszert.

A 2018. december 12-én megszavazott törvény kiveszi a Legfelsőbb Bíróság hatásköréből a választással, adózással, a rendőrséggel és a közintézményekkel kapcsolatot bírósági ügyeket és az újonnan felálló közigazgatási bíróságokhoz rendeli.

Az autonómia és a függetlenség garanciája hiányában a kulcsfontosságú közigazgatási döntések átadása a bíróságoktól egy külön közigazgatási bírói testületbe veszélyezteti a bírósági függetlenséget, -írják a közleményben.

Kijelentették azt is, hogy az új bírósági rendszer kialakítása sérti Magyarország független igazságszolgáltatás iránti elkötelezettségét.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy egy olyan személy dönt a bírók kinevezéséről, előléptetéséről és fegyelmi eljárásairól, akit politikai okból neveztek ki, ráadásul a Fidesz-kormány arra is feljogosítja őt, hogy a tüntetésekkel, sztrájkokkal, adatvédelemmel kapcsolatban is döntéseket hozzon.

A testület elmondja azt is, hogy a demokráciák ereje azon alapul, hogy a bírók képesek  pártatlanul értelmezni és alkalmazni a törvényt. A jogállamiság központi eleme, hogy az igazságszolgáltatás független a politikai befolyástól, mentes a többi kormányzati ág beavatkozásától, és az a feladata, hogy a jogot minden ügyben egyenlő mértékben alkalmazza.

A közlemény végén az ügyvédi kamara sürgeti a magyar kormányt, hogy tartsa tiszteletben a jogállamiságra vonatkozó kötelezettségeit, állítsa le a párhuzamos, politikailag ellenőrzött bírósági rendszer létrehozására irányuló törekvéseit és állítsa helyre közigazgatási bírósági rendszer legfelsőbb bírósági felügyeletét.

Az Amerikai Ügyvédi Kamara figyelmeztetése azért is illik komolyan venni, hiszen 400 ezer tagja van, ezzel a világ legnagyobb önkéntes szakmai kamarája, ráadásul nem mindennap szokott ilyen kőkemény kritikát megfogalmazni egy kormány politikájával kapcsolatosan.

Természetesen a Fidesz- propaganda médiája nem fog beszámolni arról, hogy a világ legnagyobb ügyvédi közössége milyen kemény kritikát fogalmazott meg az Orbáni-politikáról ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa ez nem tréfa dolog!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here