Teszek arra kísérletet, hogy elmagyarázzam mindegyik oldalnak, hogy bár küzdünk egymással, tisztelni kell az ellenfelek emberi méltóságát. Erről Gyurcsány Ferenc beszélt az ATV Egyenes című műsorában.

Jó dolog úgy politikát csinálni, hogy nem állandóan azt vizslatom, hogy más mit gondol arról, amit mi csinálunk – mondta a DK elnöke, aki beszélt a „Szájer Jóska ügye” körül megjelenő indulatokról.

Úgy látja: egy magát kereszténydemokratának tartó pártnak nagy lehet a kísértés, hogy a saját hitét társadalmi normává formálja. Ezek valóságos dilemmák, de olyan erővel ütjük egymás gender-ügyekben, hogy nem tudunk erről szépen beszélni – vélekedett a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc elmondta: Szájerrel nem voltak és nincsenek jó viszonyban, de neki mostantól magánember. Amikor Szájer mindenről lemondott, Gyurcsány felhívta.

A DK elnöke szerin a köztük lezajlott beszélgetés „tök normális, emberi” beszélgetés volt. Mostantól nem vagyunk politikai ellenfelek, ezt mondta Szájernek, de arról nem beszélt, hogy a volt fideszes politikus mit mondott neki.

Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: ő az az ember, akit a lemondása után leköptek az utcán. Ezért fontos neki, hogy az az ember, aki lemondott, már nem ellenfél.

Gyurcsány Ferenc nagyszerű dolognak nevezte, hogy feláll egy új ellenzék Orbán Viktorral szemben. A Jobbikkal történő együttműködésről azt mondta: nincsen rózsa tövis nélkül. Az a sorsunk, hogy a mai ellenzéki pártokból egyetlen, bár belül színes demokratikus blokk legyen.

Mindenkinek kellett tennie a többiek irányába lépéseket – tette hozzá a DK elnöke, aki szerint az ő gondolkodásmódja is toleránsabb lett a Jobbik vagy az LMP nemzetpolitikai elképzeléseivel kapcsolatban. ​

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).