Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jámbor András, Ferencváros és Józsefváros ellenzéki képviselőjelöltje egy Facebook-posztban hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz hogy szuszakolja továbbra is a kínai egyetem projektjét.

A kormány a mai nappal főigazgatót nevezett ki a nem létező budapesti Fudan egyetem élére, amiből egyértelmű, hogy még ha a mélyben is, de tovább tervezik az őrült és káros tervüket

Viszont azt megígérem nektek, ez az igazgató soha nem fogja ezt a Fudan-egyetemet vezetni, mert az ebben a formában egyszerűen nem lesz!  Mint a terület országgyűlési képviselőjelöltje és a Diákváros-tüntetés főszervezője, továbbra is tartom magam az ígéretemhez: meg fog épülni a Diákváros és nem épül meg az országot eladósító, a magyar gazdaságnak káros Fudan-projekt.

De még mielőtt rátérnénk arra, mi a teendő, ismételjük is el, hogy mi a probléma:
– A 12.000 kollégiumi férőhelyet és 5800 bérlakást jelentő Diákváros tervét lényegében elkaszálta a Fudan Egyetemé, júliusban törvénnyel adták át a terület 80%-át a kínai egyetem projektjének. Palkovics ekkor már csak 4000 kollégiumi férőhelyről beszélt és sejthetően az is majd az egyetemre érkező vagyonos diákoknak jut.

– Ha megépületne ez a mennyiségű lakás, az nem csak a diákoknak lenne nagy segitség, hanem a családoknak, dolgozóknak. Hiszen ennyi lakás nagy mértékben csökkentené a brutálisan magas budapesti albérletárakat, enyhíthetné a lakhatási válságot.

– A Fudan Egyetem építésére minimum 500 milliárdos hitelt kellene felvenni, amelyből kínai cégek kínai dolgozókkal építenék meg a Fudant, ahová utána a brutális tandíjak miatt magyar diákoknak nem is lenne esélyük bejutni. Eközben a magyar felsőoktatásból is elszívnák a tanárok egy részét a magas fizetések. Az egyetemet az építés után is a magyar állam finanszírozná. Ez nem éri meg nekünk, ez a mi érdekeink kiárusítása.

A kormány úgy folytatja ennek a projektnek a továbbvitelét, hogy a Kúria heteken belül dönt a Nemzeti Választási Bizottságon már átengedett népszavazási kérdésről, amit Karácsony Gergellyel kezdeményeztünk. Ha a Kúria is átengedi, akkor a nép dönthet. Mégis, a kormány nem várja meg a nép döntést, hanem folytatja a projektet.

A feladat tehát kettős. Vagy népszavazással vagy a kormányváltással, de el kell érni, hogy ez a projekt ne valósuljon meg ebben a formában. Ne vegyék el a lakhatásunkat, ne tolják további drága hitelekbe Magyarországot és ne építsenek a magyar gazdaságnak semmilyen módon nem kedvező projektet.

Én minden erőmmel azon leszek akkor is, ha átmegy a népszavazás és akkor is, ha nem, hogy a kormány leváltásával megakadályozzuk ezt a projektet. A következő hónapokban ezen fogok dolgozni. Tartsatok velem ebben a küzdelemben!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: