Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Orbánék nem 1380 milliárd forintos többlet áfa bevételre tettek szert, hanem a különadóval együtt közel 2000 milliárdos adóbevételi többlete van abból, amit kivetettek a fogyasztásra” – mondta Korózs Lajos, az MSZP alelnöke az ATV műsorában.

Az inflációs adatokkal kapcsolatosan az MSZP alelnöke elmondta, hogy néhány tized százalékpontos eltérés nem nevezhető csökkenésnek. Hiszen továbbra is 25 százalékos az infláció az egy évvel ezt megelőző adatokhoz képest.

Az idősek járnak a legrosszabbul. „A nyugdíjas fogyasztói árkosár alapján mért inflációs ráta rendszerint 2 százalékkal magasabb, mint a lakosság egészéé. Nyoma sincs olyan kormányzati intézkedéseknek, amelyek leszorítanák az inflációt. Igaz, novemberben megrendelte a miniszterelnök, hogy egyszámjegyű legyen az infláció az év második felében, de nincs kormányzati intézkedés, ami ezt leszorítaná” – mondta Korózs Lajos.

A forint újkori bevezetése óta nem volt ilyen magas az élelmiszerinfláció, mint jelenleg. A magas élelmiszerárak pedig leginkább a kiskeresetű vásárlókat terhelik meg, hiszen a jövedelmük meghatározó részét elviszi az infláció. „Itt az orbáni politika azt mutatja, hogy agyonadóztatja a fogyasztást és az embereket adóztatja agyon.

Itt 31,1 százalékos fogyasztási adót fizetünk, 27 százalékos világbajnok áfa és mellette egy 4,1 százalékos kiskereskedelmi különadó. És kapaszkodjanak meg, még a különadóra is áfát raknak” – érvelt Korózs Lajos.

A Nemzetközi Beruházási Bank távozásának apropóján elmondható, hogy ez nem egy komoly bank, hiszen egyetlen olyan nagyszabású beruházásról sem tudunk itt a régióban, amit ez a bank finanszírozott volna, de nem is volt olyan hatalmas tőkéje. „Még magyar viszonylatban sem számit komoly pénzintézetnek.”

„A szavazótábor leköveti a vezérnek az óhaját” – hiszen Orbán Viktor korábban barátibb hangnemben fogalmazott az amerikaiakról, és régen még nyugatbarát politikus volt. „Európának tartós békére van szüksége.

Ennek a háborúnak is vége lesz, mint ahogy a történelemben is minden háborúnak egyszer vége szakadt. Ha az oroszok leteszik a fegyvert, akkor vége van a háborúnak. Ha az ukránok teszik le, akkor Ukrajnának van vége, meg akkor Európának is” – mondta az MSZP alelnöke.

Európának és Magyarországnak az volna az evidens érdeke, hogy a második világháború utáni, az együttműködéseken és a jogszabályokon alapuló tartós béke helyreálljon. Európának egy nagyon komoly katonai erőre van szüksége, hogy az USA nélkül, önállóan is képes legyen megvédeni magát az agresszorokkal szemben.

Magyarországnak más jövedelempolitikát és más adópolitikát kellene folytatnia. Nem volna szabad hagyni, hogy így szétszakadjon az ország. A profitéhség miatt kiszerveztek egy csomó olyan céget Indiába és Kínába, amiket vissza kellene hozni Európába. Minden ilyen termelést és kapacitást vissza kellene hozni. „1000 euró alatt nem lehet senkinek Magyarországon alacsonyabb a bére” – érvelt Korózs Lajos.

Adódik a kérdés, hogy miért fizetünk adót? Miért fizetünk társadalombiztosítást? Miért fizetjük a járulékokat? Azért, hogy ne kapjunk érte semmit? Lepusztítják az oktatást és lepusztítják az egészségügyet is.

„A szociális biztonság, mint fogalom már ki van írva a magyar szótárakból. Ez nem járja!” Annak az értékrendnek, amelyet Európa évtizedekkel ezelőtt megfogalmazott, annak itt lenne a létjogosultsága, egyéb esetben végérvényesen kiiratkozunk ebből a civilizált közösségből.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: