Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Blikk egy összeállítást közölt arról, hogyan él most Simicska Lajos, Magyarország egykor leggazdagabb embere.

Ritkán látják manapság a helyiek Simicska Lajost, a milliárdos egykori üzletembert, aki visszavonultan él- írja a Blikk A lap megjegyzi, hogy Orbán Viktor korábbi harcostársa fénykorában sem kedvelte a reflektorfényt, az ellenzék 2018-as veresége óta azonban alig hallat magáról.

Bár érdekeltségei Hárskúton vannak, ő Veszprém belvárosában lakik, ahol a Vasárnapi Blikknek sikerült találkoznia vele. Simicska különösen kedveli Hárskútot, ahol lovardája és jól menő panziója is van.

A Blikk ellátogatott a Veszprém megyei kisfaluba, ahol a lapnak elmondta egy helyi hölgy, hogy Simicska fia terepjáróval szokta megnézni a birtokot és ellenőrizni, hogyan halad a munka, a felesége is gyakran kijár, Simicska viszont egyre ritkábban. Ha mégis kijön, köszönni mindig szokott, beszélgetni viszont már nem nagyon.

De miről is tudna beszélni az ilyen kisemberekkel? – nevetett fel egy idős hölgy, akinek egyetlen probléma a milliárdossal az, hogy a nagy földjei köré felhúzott kerítés miatt sok helyen átjárhatatlanná vált a falu és a környéke.

 

— Régebben sokat járt erre, majdnem minden nap láttuk elhajtani. Nem volt vele soha gondunk — mondta Ilonka. Szomszédja, István ugyancsak jó véleménnyel van a milliárdosról: sok munkalehetőséged ad. Szükség van emberekre a vendégházban, a lovardában, a földeken is.

Simicska Lajos a jelek szerint nem költözött el régi otthonából, még mindig Veszprém talán legexkluzívabb részén, a Városháza közelében lakik. A régi építésű ház előtt parkol a Jaguarja, ám ő nem az a típusú ember, aki a sarki közértbe is kocsival megy: a helyiek legtöbbször gyalog látják.

Akkor is épp hétköznapi, abszolút nem hivalkodó viseletben, sétáról tért haza, amikor a Vasárnapi Blikk ráakadt. Látszólag szinte semmit nem változott az évek alatt, sőt, mintha kisimultabb lenne az arca, mint aktív korában. „Köszönöm, nem nyilatkozom” – válaszolta barátságos, nyugodt hangon, amikor arról érdeklődtünk, hogy érzi magát mostanság.

Úgy tudjuk, Simicska gyakran eszik az otthonához közeli étteremben, ahol rendszerint napi menüt rendel.

Simicska egykoron az ország egyik leggazdagabb embere és a Fidesz első számú oligarchája volt, a miniszterelnökkel való szakítása óta azonban köddé vált a legkülönfélébb szektorokat behálózó cégbirodalma.

Mára az üzletembernek egyetlen érdekeltsége sem maradt, mindössze egy vállalkozás található a családja környezetében, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt, amely a Faunus vendégházat és a lovardát is üzemelteti.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: