Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Éles kritikát kapott Varga Mihály, pénzügyminiszter: a jövő évi költségvetés tervezete egy ócska és gagyi tákolmány, melyhez még javaslatokat sem érdemes komolyan tenni, hiszen komolyan vehetetlen- mondta Vajda Zoltán, MSZP-s képviselő, az ATV-ben.

A héten tartották a parlamenti vitát a költségvetésről, Vajda Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta, sok észrevételt és kritikát fogalmaztak meg a költségvetés-tervezettel kapcsolatban, azonban érdemi javaslatokat nem is érdemes tenni, hiszen a költségvetés egy „ócska és gagyi tákolmány”.

A kormány pedig szándékosan nyújtja be ismét nyáron a költségvetést, a végleges büdzsének várhatóan semmi köze nem lesz a most benyújtotthoz.

Az MSZP képviselő szerint az oldalszámokon kívül semmi más nem stimmel a költségvetésben, „lottószámok” vannak a büdzsében. Így pedig nem lehet komolyan venni azt, nem is lehet hozzá érdemben javaslatot tenni- vélekedett Varga Mihály pénzügyminiszter által elkészített javaslatról.

Vajda Zoltán még elmondta az is, hogy ő személy szerint mindent megtesz azért, hogy az uniós források megérkezzenek Magyarországra, hiszen ezek járnak hazánknak. Kiemelte, a kormánynak el kellene tudnia fogadni, hogy az uniós döntéshozók a támogatások folyósítását bizonyos feltételekhez kötik. Ezt úgy foglalta össze, hogy „legyen jogállam, legyen egy működő demokrácia és ne tessék ellopni a pénzeket”.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, ő személyes példákat is tudna mondani, hogy miket tesz és tett meg azért, hogy az uniós források megérkezzenek, azonban ugyanígy több mindent fel tudna sorolni, ami viszont azt támasztja alá, hogy a kormány miket tesz meg – költségvetési szinten is – hogy ne kapja meg hazánk a támogatásokat.

Ilyen például az is, hogy a kormány ismét nyáron akarja elfogadtatni a jövő évi büdzsét, annak ellenére, hogy az Unió leszögezte, nem tartja helyesnek ezt.  Továbbá ilyenek az extraprofit adónak „csúfolt” különadók is, melyben az Európai Bizottsággal megegyezett a kormány, hogy kivezetik ezeket, ennek ellenére nemhogy kivezetnék, emelik a mértéküket.

A kormány hiteltelensége miatt pedig a magyar embereknek kell megfizetni a kamatot az államadósságra, ezt pedig mindenki a saját bőrén érzi. A hiteltelenséget pedig az is alátámasztja, hogy Vajda Zoltán egy éve a Költségvetési Bizottság elnöke, ez idő alatt pedig egy költségvetést kellett volna feldolgoznia, ezzel szemben már a harmadik van előtte.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: