Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere egy közleményben számolt be róla, hogy megelégelte a kerület a magára hagyott, piszkos és felesleges utcai telefonfülkéket, ezért lépéseket fogadott el a közgyűlés a fülkék tisztítása, vagy eltüntetése érdekében.

„Több éve levelezünk a Telekommal és az NMHH-val, hogy eltűnjenek végre a minősíthetetlenül ronda, mocskos, többségében használhatatlan belvárosi telefonfülkék. Vagy legalább takarítsák őket” –írja közleményében a Terézváros polgármestere.

A polgármester azt is elárulja, hogy 2021-ben írták meg az első levelet, amit azóta sok követett, de érdemben semmi sem történt. Megelégelték ezt a tarthatatlan helyeztet, ezért  mindenki számára nyilvánvalóvá szeretnék tenni, hogy a fülkék állapotáért, ezért a szégyenért, ami Budapest szívében van, s amit ezrek láthatnak minden nap, a Magyar Telekom a felelős.

Soproni Tamás szerint kizárólag a Telekom érdekében áll az, hogy ezek a koszos fülkék ne tűnjenek el az utcákról, ugyanis akár működik a készülék benne, akár nem, akár vécének használják egyesek, akár szemetesnek, az oldalán lévő hirdetések jól jövedelmezhetnek a cégnek.

Ezt megelégelte Terézváros és a júniusi testületin úgy döntött a kerület vezetése, hogy úgy módosítják a település védelemről szóló rendeletet, hogy az tiltsa a reklámokat ezeken a fülkéken és kötelező legyen karbantartania azokat a tulajdonosnak.

„Amennyiben a Magyar Telekom ezeket a feladatokat nem képes tulajdonosként és üzemeltetőként ellátni, miközben a fülkék oldalát  hirdetési felületként értékesíti, úgy ellenszolgáltatás fejében önkormányzatunk átvállalja a teendőket, és arra is nyitottak vagyunk, hogy a funkció nélküli fülkéket hasznosítsuk, akár művészeti projektekhez, akár közösségi funkcióra” – írja posztja végén Soproni.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: