Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Balaton déli partján, Zamárdiban tartotta sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgató. Elmondta, tovább vizsgálja a Balaton-parti szabadstrandokat, valamint levélben megkereste a balatoni települések polgármestereit is, hogy kiderüljön, mi alapján válik díjkötelessé vagy ingyenessé egy partszakasz.

A zamárdi ingyenes szabadstrandon rendezett gyepszőnyeg, játszóparkok és vendéglátóipari egységek várják a fürdőzni, napozni vágyókat – kezdte sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt. Elmondta, ezeket azért emeli ki, mivel folytatja a vizsgálatot, hogy kiderítse, mi alapján dől el, hogy egy partszakaszon ingyenes lesz-e a strandolás vagy fizetni kell érte.

„Az elmúlt hetekben nem kaptam értelmes választ arra a kérdésre, hogy egy-egy partszakasznak hogyan dől el a sorsa, miként derül ki, hogy az ott nyaralók vajon ingyen, díjmentesen vehetik igénybe ezt a strandot, vagy pedig súlyos pénzeket kell fizetni” – fejtette ki kérdését az MSZP pártigazgatója.

Hozzátette, ennek kiderítése érdekében minden Balaton melletti település polgármesterét levélben kereste meg. Azokhoz, akik településén kizárólag fizetős strandok működnek és azokhoz a polgármesterekhez is kérdéssel fordult, akik vegyes modellt üzemeltetnek, tehát díjmentes és fizetős strandot is működtetnek.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, várja az önkormányzatok indoklását, hogy kiderüljön, mi alapján dől el a strandok ingyenessé vagy fizetőssé tétele. Erre a kérdésre pedig nem megfelelő válasz a helyi önkormányzat gazdasági helyzete, hiszen a Zamárdival szemben elhelyezkedő Balatonfüred, mely az egyik legjobban finanszírozott önkormányzatnak számít a Balaton-parti városok között, kizárólag fizetős strandokat működtet.

Molnár Zsolt a kérdése megválaszolása mellett azt is kérte a polgármesterektől, hogy tegyék lehetővé a fizetős strandok díjmentes használatba vételét, hiszen számos más lehetőség is van az önkormányzatoknak bevételszerzésre, nem a magyar családok megsarcolása a megoldás.

„Természetesen mindenkit arra bíztatok, hogyha megteheti, jöjjön el a Balatonhoz, nyaraljon itt akár egy vagy több napot, mert egy csodálatos hely, keressen szabadstrandokat és abban bízok, hogy rövidesen, néhány éven belül elérjük azt a célt, hogy a Balatonnál csak szabadstrandok lesznek” – zárta sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt pártigazgató.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: