Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jelenleg 15, magyar állampolgársággal rendelkező személyről tudni a Gázai övezetben, akik egyelőre sok ezer más külföldi állampolgárral együtt nem tudják elhagyni a területet – közölte Szijjártó Péter az ATV kérdésére. A miniszter azt is elmondta: ők egyszer már majdnem kijutottak Egyiptomba.

A külgazdasági és külügyminiszter a parlamenti gazdasági bizottsági meghallgatása után nyilatkozott újságíróknak. Arról már beszámoltunk, Szijjártó Péter tájékoztatása alapján, hogy nincs tudomása a külügynek magyar halálos áldozatról Izraelben, és hogy a tudomásuk szerint 5 magyar, illetve magyar származású állampolgárt ejtett túszul a Hamász.

 

Szijjártó Péter az ATV kérdésére azt mondta a Gázai övezetben lévő magyarokról, hogy velük folyamatos a kapcsolattartás, legutóbb tegnap is beszéltek mindannyiukkal, “akkor épségben voltak, ez az utolsó információnk róluk” – tette hozzá. A kapcsolattartás azonban egyre nehezebb, a távközlési szolgáltatás, az internet és az áramellátás akadozása, valamint a gyakori helyváltoztatás miatt.

A miniszter azt mondta, hogy fontos lenne minél előbb biztonságban tudni őket, ami már egyszer majdnem sikerült is. Miután Egyiptom megadta rá az engedélyt, három átkelési pont közül kettőn is átjutottak Egyiptom felé, de a harmadikon már nem tudtak, mivel figyelmeztetés érkezett egy esetleges térségbeli légitámadással kapcsolatban, ezért vissza kellett fordulniuk.

Szijjártó Péter az előző héten tárgyalt egyiptomi külügyminiszter kollégájával az ENSZ-közgyűlés margóján, aki biztosította arról: be fogják engedni a magyar állampolgárokat Egyiptomba, amennyiben erre adottak lesznek a biztonsági és jogi feltételek. „Úgy látom, hogy nem az egyiptomiakon múlik jelenleg, egyszerűen nem tudják elhagyni ezek az emberek a gázai övezetet. Sajnos több ezren vannak ebben a helyzetben” – mondta a miniszter újságíróknak nyilatkozva.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: