Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több métert zuhant előadás közben a Nemzeti Színházban játszó két színész, akik az RTL Klub csatornáin futó sorozatokból is ismerhet a közönség

Több hírportál, az Index, a Népszava és Magyar Nemzet is közölt részleteket a súlyos színházi balesetről, melyben két színész súlyos sérüléseket szerzett.

Péntek este tette közzé Facebook-oldalán a Nemzeti Színház egy igencsak szűkszavú közleményt, miszerint félbehagyni kényszerültek a Rómeó és Júlia előadását egy baleset miatt.

Az Index úgy értesült, hogy Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót érte baleset, ami miatt félbe kellett szakítani a színdarabot, a portál értesüléseit később már a Nemzeti Színház is megerősítette.

Horváth Lajos Ottó, az RTL-n futó Mi kis falunk egyik mellékszereplője, országos ismertséget az Üvegtigris című film egyik főszerkesztőjeként szerzett, itt Sanyi népszerű karakterét alakította.

Szász Júlia az RTL két népszerű sorozatában is játszott, a Tanárban Petra szerepét, míg a Bátrak Földje cím sorozatban főszerepet alakított, a jelenleg 28 éves színésznő.

A portál úgy tudja, hogy a baleset a színfalak mögött történt, a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük.

Az Index is és a Népszava is úgy értesült, hogy a színházból többször hiába jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

A jobboldali média kevésbé firtatja az Fidesz közeli színház igazgató felelősségét, ott az 50-es éveket idéző narratíva szerepel, hogy a színész megszédült:

A Magyar Nemzet így ír az esetről: „a Bors meg nem erősített információi szerint a szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az Üvegtigrisbe Sanyit alakító, ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.”

Az Index szerint hivatalból a minisztériumnak az ügyeben vizsgálatot kell indítania, amit színház közleménye is alátámaszt: vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére, hiszen ilyen súlyos baleset még nem történt a magyar színházi világban, emberélet került veszélybe.

Vidnyánszky Attila egyébként a napokban rendkívüli társulati ülést tart a sokk alatt álló társulati tagoknak.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: