Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gyakorlatilag ma délelőtt szétesett az Együtt. A két legértékesebb alkotó pillére intet búcsút a korábbi pártszövetségnek. Innen már nehezen van tovább nekik.

Az Együtt egy szövetségként jött létre még 2012-ben, Bajnai Gordon vezetésével. A Haza és Haladás, a Milla és a Szolidaritás szövetségeként, majd az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Párttal hozták létre az Együtt-PM szövetséget.

Bajnai a 2014-es választások után lemondott és azóta lejtmenetbe került a párt, már évek óta az 1 százalékos tartományban mozog a támogatottsága. Bajnai távozása után Szigetvári Viktor, Gyurcsány korábbi kampányfőnöke volt a párt elnöke, de nem sikerült neki megállítani a hanyatlást. Így menesztették, vagy ment magától, de Juhász Péter lett az Együtt elnöke, azonban az igazi áttörés neki sem sikerült.

2017 elején Juhász megpróbálkozott egy Új pólus nevű formáció létrehozásával. Az LMP-Együtt-Momentum-Párbeszéd összefogása meghiúsult, sorba kosarazták ki Juhászt.

A mai nap viszont végleg megpecsételte az Együtt sorsát. A két legértékesebb alkotó eszenciája intett búcsút az egykor szebb napokat megélt szövetségnek.

Gyakorlatilag ma délelőtt pár óra leforgása alatt kiherélték Bajnai expártját. Először a DK írt alá egy együttműködési megállapodást a Szolidaritással,  majd a Párbeszéd és az MSZP deklarálta az együttműködési szándékukat.

Gyurcsánynak jutott a kevésbé húsos falat a Szolidaritás, aminek egy része már rég az MSZP-ben van, tehát az, ami maradt belőle. Székely Sándor (a Szolidaritás elnöke) saját elmondása szerint is a Szolidaritás Mozgalom már csak pár tucat szervezettel bír, de ennek ellenére ez a szövetséges szervezet adta az Együtt mozgalmi gerincét.

Karácsony Gergely beszéde, az MSZP programbemutató gyűlésén

Az MSZP-nek viszont egy igazi jó megállapodás jutott. Karácsony Gergely vezette Párbeszéd sokkal fajsúlyosabb szervezett. Több tucat képviselője, polgármestere vagy szakértője van a pártnak, nyilván ez a része komolyabban hiányozni fog az Együttnek.

Szóval komoly bajba került a sokat taktikázó Juhász, aki még pár napja is kizárta az MSZP-vel való közös listás együttműködést. Így sokkal esélyesebb, hogy létre fog jönni egy Gyurcsány-Juhász liberális tengely és egy DK-Együtt közös lista, ami alkalmas lehet arra, hogy az SZDSZ korábbi szavazóit újra begyűjtse.

Persze a mai nap után kérdéses, hogy Gyurcsány kötne-e még megállapodást ezzel a kiherélt Együttel? Kell-e neki ezek után DK-Együtt közös lista? Tud-e még a fütyülésen kívül bármit is hozzátenni egy összefogásba ez a párt?

Juhász előtt nem sok mozgástér maradt, ha az Együtt egyedül indul, biztos a kihullás a parlamentből. Viszont a két legértékesebb szervezet leválásával nehezen fog tudni kötni jó megállapodást.

A Szolidaritás és a Párbeszéd távozása után nem sok esély maradt arra, hogy az Együtt menthető lenne, pedig még 2012-ben sok politológus bennük látta a jövőt, hát így múlik el a világ dicsősége.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat!
Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here