Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az országgyűlési választások óta három párt támogatottsága is drámait zuhant, közben a Fidesz támogatottsága stabilan 33 százalékos, immár a harmadik egymást követő havi felmérésen is ennyit mért a Závecz Research (ZRI) – derül ki a legújabb, júliusi pártpreferencia-felmérésből, amit az Index közölt.

 

A Jobbik viszont folyamatosan veszíti el támogatóit, májusban 15 százalék, júniusban 13 százalék, júliusban viszont már csak 10 százalék volt a támogatóinak az aránya.

A Jobbik támogatottságát erőteljesen megtépázták a pártból való távozások, május óta elveszítette táborának az egyharmadát – állapította meg a felmérés. A lemorzsolódás minden társadalmi-demográfiai rétegben megfigyelhető, de különösen jelentős mértékű a fiatalok és a diplomások körében – szemlézi a kutatást a hvg.hu.

Jelenleg a párt támogatóinak  csupán az 56 százaléka menne el egy mostani választásra. A többi parlamenti párt híveinek részvételi hajlandósága ennél sokkal nagyobb, 66 és 70 százalék közötti.

Az LMP támogatottság már közvetlenül a választások után bezuhant, mérete azóta sem változott  a teljesség népesség csupán 3 százaléka voksolna rájuk. A  Momentumot pedig a mérhetetlen és az 1 százalék közötti sávba csúszott.

A biztos pártválasztók körében  is brutális a Fidesz támogatottsága, 55 százalékon áll,

Érdekesség, hogy az MSZP tábora roppant aktív, a Jobbiké pedig fogyatkozik és letargiában van ezért az MSZP hibahatáron belül gyakorlatilag beérte a kisebbik joboldali pártot. A jobbik már csak 13 , az MSZP pedig 10 százalékon áll. Érdekesség, hogy az MSZP szövetségese a Párbeszéd elmozdult a tartósan 1 százalékos tartományból, jelenleg 3 százalékon áll. Így az MSZP-Párbeszéd szövetség egálra hozza a Jobbikkal a júliusi számokat.

Ebben a körben a DK 7, az LMP 5 százalékon áll, a Kutya Párt 3 százalékot ért el, a Momentum itt is a mérhetetlennel egyenértékű egy százalékon áll.

 

A magyarok 49 százaléka úgy véli, az országban rossz irányba mennek a dolgok, 43 százalék tapasztal pozitív folyamatokat. A közhangulat szinte semmit nem változott az elmúlt fél évben, januárban 50-44 százalék volt az arány.

A kormánypártiak 90 százaléka szerint jó dolgok történnek hazánkban s egytizede gondolja azt, hogy tévúton járunk.

Az ellenzéki szavazók 86-90 százaléka negatívan értékeli az ország történéseit, míg 5-10 százalékuk pozitívan. A pártnélkülieknek is lehangoltak: 56 százalék elégedetlen, szemben 23 százalékkal.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here