Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Most délelőtt Tóth Bertalan, az MSZP elnöke tartott egy sajtótájékoztatót, ahol a pártelnök értékelte azt a helyzetet, ami tegnap este azután alakult ki, hogy a Fidesz néppárti tagságát felfüggesztették és Orbán Viktort gyámság alátették.

Az MSZP elnöke mai helyzetértékelő sajtótájékoztatóján kijelentette, a tegnapi nap folyamán a Fidesz elveszítette érdekérvényesítő képességét az Európai Unión belül, hiszen bárki bárhogy értelmezi az Európai Néppárt döntését, az biztos hogy a Fidesz semmilyen jogát nem gyakorolhatja az Európai Néppárton belül.

Majd Tóth kifejtette, hogy ebből az következik, hogy a Fidesz ellehetetlenült az Európai Parlamentben is, ami dönt például az Európai Unió költségvetéséről, hiszen a néppárti frakció döntéseibe sem szólhat bele. Majd az MSZP vezetője kijelentette, hogy a Fidesz az Európai Parlamenten belül sem tudja most már Magyarország érdekeit képviselni.

Ezután az MSZP elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy mindeközben Magyarországnak elemi érdeke, hogy az EU-s költségvetés úgy alakuljon, hogy azok a támogatások amelyek a magyar családokat, vállalkozásokat segíthetnék azok megérkezzenek. „Ez az amit veszélybe sodor a Fidesz”- jelentette ki

Ne maradj le videóinkról se! Iratkozz fel a Youtube csatornánkra! Katt ide!

Tóth Bertalan úgy látja, hogy nem csak az a veszély áll fent, hogy Magyarország érdekeit a kormány nem tudja képviselni, hanem felmerül annak a veszélye is hogy Magyarország kilép az Európai Unióból vagy kizárják onnan.

Majd az MSZP elnöke érvekkel támasztotta alá az állítását: Emlékeznek arra, hogy hány elemző mondta azt a Sargentini- jelentése előtt, hogy ezt az Európai Parlament biztos nem fogja elfogadni, hiszen az Európai Néppártnak ez nem érdeke? Az Európai Parlament kétharmaddal szavazta meg ezt a jelentést.

Majd azt is leszögezte, ha két hónappal ezelőtt felvetette volna, hogy az Európai Néppárt felfüggeszti a Fidesz párttagságát, akkor mindenki megkérdezte volna hogy honnan veszi ezt az információt?  Ehhez képest ez a döntés tegnap megszületett.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai testületek előtt van egy olyan javaslat, hogy az európai uniós támogatásokat csak azok az országok kaphatják, amelyek megfelelnek a jogállamiság kritériumainak. Magyarország ennek nem felel meg, tehát könnyen előfordulhat az is hogy Magyarország nem fog tudni hozzájutni az európai uniós forrásokhoz. Majd emlékeztetett Orbán Viktornak egy korábbi megjegyzésére is: „ha nincsenek uniós támogatások akkor mi értelme az Európai Unióban maradni”.

Az MSZP elnök úgy látja, hogy ezért fontos a májusi választásokon az Európa párti erőkre szavazni, majd kijelentette, hogy minden fake news ellenére létre fog jönni Magyarországon az európai parlamenti választások egyetlen ellenzéki közös listája: az MSZP és a Párbeszéd közös listája Zárásképp leszögezte, hogy mi Európában akarunk maradni és aki Európában akar maradni az az MSZP- Párbeszéd közös listára szavaz!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here