Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem olyan régen publikálta Závecz Tibor a legfrissebb számait, amelyből kiderül, hogy a Fidesznek a biztos pártválasztók körében 56 százalékos támogatottsága van ez a második MSZP- Párbeszédhez képest 43 százalékos előny.

Talán már több is, mint tíz éve közhelyszámba megy az a mondat, ha az ember kinyit egy közvéleménykutatást, hogy a Fidesz előnye óriási. Elég hosszú idő ez már, hogy az emberek ne is emlékezzenek, hogyan is működik egy váltópárti demokrácia, a hőskorra amikor még létezett a fair play.

Ebben a hőskorban, amikor a demokratikus verseny feltételei kiegyensúlyozottak voltak, a politikai elemzők már tíz százalékos előnyre is a választások előtt azt mondták, hogy behozhatatlan.

Most 2019-ben a Fidesznek 43 százalékos előnye van a legnagyobb ellenzéki formációhoz az MSZP-Párbeszédhez képest. Erre azt gondolná az ember, hogy elég előny, hogy egy tisztességes játékban az első helyen álló nagyvonalú legyen a többivel.

Hát csak ez nem a Fidesz. A 2019-es Európa Parlamenti választásokra is tovább szűkítette az ellenzéki pártok mozgásterét. Elég csak követni a médiát: betiltotta a vadplakátozást, 5 percre be is mehetnek az ellenzéki pártok a Magyar Televízióba, miközben a Fidesz reklám megy a híradóba, vagy a józsefvárosi óvónők esete, akik a Fidesznek kellett, hogy gyűjtsék a szignókat.

Nem sorolom tovább, mindenki tudja lejt a pálya nem is kicsit, hanem nagyon. Persze az ellenzéki pártok se tettek meg mindent, hogy a választások estéjén ne Orbán diadal ittas mosolyát nézzük majd a TV-ben.

Újra elmagyarázták nekünk (mínusz MSZP-Párbeszéd) a váltópárti demokráciában értelmezhetetlen hülyeséget, hogy azért nem kell a Fidesszel szemben ütőképes alternatíva, tehát közös ellenzéki lista, mert arányos a választási rendszer. Az. Arányos. Látjuk.

Nem baj, lesz egy boldog Orbán május 26-án és lesz pár száz ellenzéki párthívő, aki nagyon fog örülni, hogy a pártocskája már egy egyszámjegyű prímszámnál is nagyobb eredményt kapott és pont 0,45 százalékkal jobban szerepelt mint a másik.  Ebből lefogják vonni a tuti következtetést: csak rájuk vár Magyarország. Sekély e kéj.

Azonban az eredmény borítékolható, de borítékolható volt féléve és nagyjából 10 éve. Rossz belegondolni abba, hogy vajon mit művelne a Fidesz egy olyan választáson, ahol egyszer végre talán az ellenzék egybe állna és mondjuk tényleg lenne valami hajszálnyi esély megszorongatni őket?

Valószínűleg az Állami Számvevőszék azért is megbírságolná őket, amire még csak gondoltak, lehet bevezetnék az ellenzéki gondolatadót, de az sem kizárható, hogy behívnák, hanem is az oroszokat, de valami hejdekis szélsőjobbos gárdát, hogy Molotov-koktélokkal dobják fel a kampányt, miközben Polt Péterék elvezetnék az ellenzéki vezéreket államellenes szervezkedésért.

Túlzó? Túlzó. Legyintünk. Félnünk ettől úgy se kell, mert majd újra 20 felé szalad az ellenzék és nézzük Viktor újabb történelmi győzelmét. Minden szereplő marad és a játék folytatódik így tovább. S majd újra elhiszik a nagy hangú okosok, hogy külön egymás ellen ő pártjuk lesz a tutti és olvashatjuk a nagy észosztást, hogy miért is nem lehet a másikkal együttműködni. Felkészül Puzsér Róbert.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here