Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely ma az ATV-ben bejelentette, hogy a nagykörúti és az Üllői úti kerékpársávot nem fogják tudni megőrizni ebben a formájában. Sokan mondják erre, hogy végre!

Karácsony Gergely a járvánnyal kapcsolatban az Egyenes beszédben elmondta, hogy a főváros a saját intézményei kapcsán tud csak dönteni korlátozásokról, korábban a maszkviselőről döntöttek, amit a kormány is követett.

Nagyon kell védeni az intézményeket szerinte, erre igyekeznek forrást biztosítani, miközben pénzben nem állnak annyira jól.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy nem tartunk ott, hogy újabb korlátozási intézkedések legyenek. De elkezdődik az iskola, ami nagyon nagy kihívást jelent- erről jó lenne racionális párbeszédet folytatni.

Megjegyezte, hogy tettek erre egy javaslatot, hogy a gimnáziumi korosztályban csúsztassák el az iskolakezdést. Erre nem kapott sem pozitív, sem negatív választ. Ezt viszont csak a fenntartó rendelheti el.

Az adásban arról is beszélt, hogy a fővárosi közgyűlés is maszkban ülésezett- eleinte kellemetlen volt, de szerinte “egy fokkal jobb, mintha mindenkit be kellene karanténba zárni, mint ahogy lassan a fél kormányt.”

A halálesetek nagy többsége az intézményekben történt, nem akarja a kormánnyal való vitát megnyitni, de az biztos, hogy a járvány intézményi terjedését meg kell előzni. Mindenki elmondta, hogy jön a második hullám, nagyon bízik a budapestiek fegyelmezettségében.

Elmondta, hogy a szociális intézményekben 30 éve mondja mindenki, hogy baj van- ők most a létszám problémát szinte minden intézményben megoldották állandó alkalmazottakkal, és egy keretszerződést is kötöttek, ha munkaerőhiány lépne fel, akkor onnan tudnak szerezni megfelelő ellátást.

A kerékpársávok ügye kapcsán hangsúlyozta, hogy ezek ideiglenesek, de ennek hatására egyre többen elkezdtek kerékpározni. A nagykörúti, Üllői úti kerékpársávot nem fogják tudni megőrizni ebben a formájában. A körutat vissza akarják adni Pest főutcájaként, ez egy olyan jövőkép, amiben érdemes gondolkozni Karácsony szerint.

Annak kapcsán, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje lenne-e, elmondta, hogy nem vágyik vissza ebbe a pozícióba. Az előválasztást tartja a megfelelő eszköznek, mert be lehet vele vonni a választókat. Karácsony szerint nem emberekben kell gondolkozni, mivel az ellenzék nem lehet vezérközpontú, nem egy “Messiás” fogja az ellenzéket megváltani.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here