Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közel egy éves jogi harcot követően, egy MSZP közeli ügyvéd Litresits András közérdekű adatigénylésének eredményeként derült ki, mekkora fizetésért dolgozik Németh Balázs, aki élő adásban primitívnek, bunkónak nevezte az ellenzéket-írja Hírklikk

Az ügy annak apropóján született, hogy 2019. október 21-én a 18 órai kezdetű Híradó-t Németh Balázs műsorvezető a következő szöveggel vezette fel:

„Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék. Hadházy Ákos már a miniszterelnök beszéde közben is táblákat mutogatott a pulpitus előtt, majd a balhézást azután is folytatta, hogy visszaült a helyére. Előre megírt és kinyomtatott egy primitív káromkodást és, hogy eddig  épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a Parlamentben, de ma ez is megtörtént. Az ellenzéki képviselők pedig szó nélkül tűrték, hogy mit művelt az Országházban Hadházy Ákos.”

A törvénysértést a Médiatanács nevében annak elnöke, dr. Karas Mónika el is ismerte és 2020. januárjában kelt levelében kijelentette a Híradó három alkalommal megsértette a politikai hírhez hírolvasói vélemény fűzésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

Miután a Médiatanács elismerte a törvénysértést, Litresits András MSZP- közeli ügyvéd azt is szerette volna megtudni, hogy mindezt közpénzből milyen díjazás mellett követte el Németh Balázs, ezért kérelemmel fordult a médiaszolgáltatóhoz és az MTVA-hoz, hogy megismerhesse a munkaszerződését. Ezt az MTVA 2019. december elsején kelt levelében megtagadta.

Az ügyvéd a választ nem fogadta el, így először a NAIH-hoz, majd kérelmének elutasítása miatt bírósághoz fordult, hogy a törvényekben foglaltak szerint, a közérdekű adatokat megismerhesse. A bíróság kötelezte az MTVA-t, hogy hozza nyilvánosságra a kért adatokat.

Minderre az MTVA Sajtóirodája 2020. november 25-én megküldte a kért munkaszerződést,  melyekből kiderül, hogy Papp Dániel megbízott (hírhamisító) vezérigazgató aláírásával Németh Balázs bruttó 1 739 000 forintos alapbérért dolgozik.

A Hírklikk információi szerint az MSZP egy közérdekű adatigénylésében már Bende Balázs, Fábián Barna, Gulyás István, valamint Németh Zsolt hírigazgató és Papp Dániel vezérigazgató munka/megbízási szerződését, annak esetleges mellékleteit és azok esetleges módosításait kikérte az MTVA-tól, hogy mindenki megismerhesse, mennyit visznek haza havonta egy közel 100 milliárd forintos éves költségvetésből működő, a közszolgálatiságot és a Médiatörvényt hírből sem ismerő állami televízióból.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: