Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kristálytisztán mutatkozik meg a fideszes kormány filozófiájának csődje, amikor már az ország második legnagyobb tava megy tönkre, csak mert néhány haver pecázgatása felülírja több százezer ember élhető környezetének megőrzését.

Már a tömeges halpusztulás is mutatja, hogy óriási a baj, mégis, csak találgatni lehet, hogy hány hónap múlva tervez bármilyen érdemi intézkedést a Velencei-tó térségének megmentése érdekében a kormány. Az MSZP többek között a belügyminiszterhez is fordult az ügyben: írásban kérdezték Pintér Sánort, miért nem hajlandóak pótolni a vizet a közeli tározókból – ismertette Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke  az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Bajban van a tó, és nem pótolják a vizet, ezért tettem fel a belügyminiszternek a kérdést, hogy mi a harci helyzet a tározókkal, és kaptam egy egymondatos választ, hogy „köszönik a kérdésemet, haltenyésztés folyik” – ismertette Kunhalmi Ágnes. Elmondta, elvileg a szakemberek szerint 40 milliárdba kerülne a tó rendbetétele – bár az erről szóló tanulmányt nem látta senki –, de a kormány nem hajlandó erre áldozni, még úgy sem, hogy a helyi madár rezervátum is rohamosan szárad ki.

 

A szocialista politikus emlékeztett, amikor az MSZP elindította kampányát a szabad vizek megmentéséért, nemcsak arra hívta fel a figyelmet, hogy egy szociális probléma az országban, hogy a társadalom egy tekintélyes része nem tud sokat fizetni azért, hogy üdüljön, jóllehet, a szabad vizek azért vannak, hogy mindenki tudjon fürödni bennük, hanem egyben egy ökológiai katasztrófához is fog vezetni, hogy ha a NER nyakló nélkül építi be a területeket és kivágja a nádasokat.

„Sokszor megváltoztatják a víz hullámterét, megváltoztatják a víz öntisztító képességét. Halmozódik a probléma és már évekkel ezelőtt kellett volna, hogy beavatkozzanak” – figyelmeztetett.

Rámutatott, egyértelműen Karácsony Gergely az a vezető előválasztási miniszterelnök-jelölt, aki már bizonyította, hogy képes az emberek 99%-ának az érdekeit szem előtt tartani egész Magyarország élhető környezetének, valamint fenntartható fejlődésének érdekében.

„Karácsony Gergely főpolgármesterként nyilván a fővárosban erős és a vidéki nagyvárosokban, ott, ahol ’19-ben is az összefogás tudott sikereket elérni, és először tudott egyébként a pajzson rést ütni a választáson a demokratikus ellenzék az összefogással”.

„Olyan miniszterelnök-jelöltet kell választani, aki a leginkább integrálni tudja ezt a nagyon színes és széles szavazóbázist, és ma erre csak Karácsony Gergely képes. Ezt kell megérteni.

Mert valódi elszámoltatás és minden, amire vágyik az ellenzéki tábor apraja-nagyja, csak akkor tud megvalósulni, ha valaki nem csak integrálni tudja ezt a bázist, hanem stabilan is tartja utána, mert utána kormányozni is kell” – szögezte le az MSZP társelnöke.

Aláhúzta, minden kutatás azt mutatja, hogy Karácsony Gergely az, aki képes folyamatosan, ha kompromisszumok által is, de vinni a várost. „A személyisége Gergelynek a legnagyobb hozzáadott értéke – ő a legintegratívabb”!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: