Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A pedagógus szakszervezetek követelik, hogy a kormány vonja vissza a kötelező oltásról szóló rendeleteket. Nagy Erzsébet egy esti Facebook-videóban azt mondta: az EMMI részéről a jövő hétre “hoznak majd javaslatot”. A Népszava azt írta a szakszervezeti vezetőre hivatkozva: a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról.

Levelet írtak a pedagógus szakszervezetek Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak, és követelik az állami intézményekben elrendelt koronavirus elleni kötelező oltásról szóló rendelkezés visszavonását, és azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak – ezt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebook oldalán posztolták, miután a PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) három órás tárgyalást folytatott szerdán az EMMI-ben a sztrájkköveteléseikről.

A tárgyalást követően a PDSZ Facebook-videójában Nagy Erzsébet, a pedagógus szakszervezet választmányi tagja azt mondta: újonnan vitték be a coviddal kapcsolatos két új rendelet visszavonását a sztrájktárgyalásra.

Ezzel a ponttal kapcsolatban azt a választ kapták az EMMI-ben, hogy “a jövő heti megbeszélésre hoznak majd javaslatot, illetve reagálnak erre a frissen behozott sztrájkkövetelésünkre” – közölte a videóban. A Népszava Nagy Erzsébetre hivatkozva tegnap este azt írta: “a kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és egy új javaslatot tesznek majd”.

Az ATV Hiradónak Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a kötelező oltásról szóló bejelentés után, pénteken úgy nyilatkozott: a kormány szerint a pedagógusok nyolcvan százaléka már be van oltva, de pontos számokat nem közöltek velük. Az égető tanárhiány miatt az iskolák nehéz helyzetbe kerülhetnek.

„Ott vannak az egyházi és alapítványi iskolák is, így aztán ez a rendelkezés, amiről tegnap hallottunk, egyáltalán nem lesz egységes, tovább nehezíti a helyzetet, hogy tanév közepén vagyunk. Ez azt jelenti, hogy ha valaki nem veszi fel az oltást, és őt elküldik, akkor egy egész iskola lebénulhat” – mondta az elnök.

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a munkahelyek, cégek kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltást a dolgozók számára. A miniszter által tett bejelentésekről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen. Gulyás Gergely azt hangsúlyozta, hogy az állam, mint munkáltató széles körben élni fog ezzel a lehetőséggel. Egy kérdésekre válaszolva közölte: “az elv, amit az állam főszabályként érvényesíteni fog, hogy kötelező lesz az állami és közszférában az oltás”.

Az állami cégek többségénél, ahol nincs semmilyen speciális körülmény, ez lesz az irányadó, és a nagy állami alrendszereknél is – tette hozzá. Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt is elmondta: azokat a dolgozókat, akik nem vállalják majd a kötelező oltást, fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni, majd egy év után elbocsáthatók. Arról, hogy eddig hány cég rendelte el kötelezően az oltást, itt írtunk részletesen.

„Ha kötelező lesz az oltás, leáll a MÁV, és a Volán is” – ezt a Vasutas Szakszervezet elnöke, és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke nyilatkozta az ATV Híradónak. A vasutasok átoltottsága megfelel az országos átlagnak.

„Azonban, ha ezt szétbontom szellemi munkakörre és végrehajtó szolgálati munkakörre, akkor ez az arány már rosszabb. Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oldottság sajnos a legrosszabb aránnyal van” – fogalmazott Meleg János, míg Dobi István, a közlekedési szakszervezet elnöke azt mondta: óriási a felháborodás a munkavállalók körében az oltás esetleges kötelezővé tételével kapcsolatban.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: