Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz láthatóan nem képes megvédeni az országot sem a járványtól, sem pedig a brutális drágulásoktól. Az egyedüli megoldás a kormányváltás!” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke napirend előtti felszólalása a Parlamentben, íme a teljes beszéd

Köszönöm a szót, Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim!

Levélben szólt a magyar nyugdíjasokhoz a napokban Orbán Viktor. A választásokhoz közeledve írt sikerekről, tervekről és kicsit puncsolt is a szépkorúaknak. Gondolhatnánk, hogy pont úgy hazudott, mint bármikor, de nem. Most túlment egy határon.

Miközben meredeken emelkedik a koronavírus-járványgörbe Magyarországon, a miniszterelnök azt írta az idős honfitársainknak: „az oltásoknak köszönhetően sikerült megfékeznünk a vírust”.

Hogy MI VAN? Éppen most kezd berobbanni a negyedik hullám. Jelen pillanatban a szakemberek által közölt mérőszámok alapján, Magyarországon terjed a leggyorsabban a vírus az egész világon.

Aztán három napja a miniszterelnök bement a rádióba és bevallotta, hogy a járvány terjedésével szemben ő és a kormánya tehetetlen! Azt mondta, hogy a kormánya nem tud meggyőzni több embert arról, hogy beoltassák magukat. Ez egyértelmű kudarc.
Egyik oldalról tehát: megfékeztük a vírust, miközben a járvány tombol, másik oldalról pedig: tehetetlenek vagyunk az oltások növelésében? Ez a kijelentés legfelelőtlenebb dolog, amit egy ország vezetője tehet.

Ez nem más, mint játék az emberi életekkel politikai haszonszerzés céljából.
Amit a Fidesz tesz az a „pingvinezés”, hogy felhúzzák a vállukat és széttárják a kezüket, ennyi a válasz.

Hát, ehhez aztán nem kell teljes felhatalmazás! Orbán Viktor minden eszközt – pénzt, paripát, fegyvert – megkapott a védekezéshez! Nem a lopáshoz! A járvány elleni védekezéshez.

Nem azért van rendeleti kormányzás, hogy Európa legdrágábban működő kormányának a vezetője most csak magyarázkodjon és minden felelősséget másokra hárítson!
Több mint 31 ezer honfitársunkat elveszítettük, de Orbán Viktor szerint őt ezért semmilyen felelősség nem terheli! A kötelező oltás elrendelésének felelősségét is áttolták a munkaadókra! Ha még jobban berobban a járvány, legyenek ők a hibásak! Pedig az emberek életének és egészségének a megvédése nem a munkáltatók feladata! Erre a Fidesz-kormány kapott felhatalmazást!

Tisztelt Képviselőtársaim!
Romokban az egészségügy, mert a Fidesz a tomboló járvány kellős közepén elüldözte az orvosokat és az ápolókat. A kormány nem készült fel a járványhelyzet egyik hullámára sem, miközben adatokat és információkat tartanak vissza. Az egészségügyre még a járvány idején sem jut az uniós átlagnak megfelelő pénz, és átoltottságban is a sor végén kullogunk.

Mondjuk ki: Orbán Viktor és a Fidesz cserbenhagyta az országot!
Ide vezetett 12 évnyi fideszes kormányzás. Ez a totális csőd! De ha már az Orbán-kormány egyedülálló eredményeiről van szó, akkor nézzünk kicsit messzebbre!

Soha nem volt ilyen gyenge a forint. A gyenge forint elértékteleníti a fizetéseket és a jövedelmeket. „A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak.” Ismerős a mondás, tisztelt fideszes képviselőtársaim?

Az Önök főnöke, Orbán Viktor mondta ezt még 2004-ben. Hát hogyan garantálta a forint értékét az Orbán-kormány, ha 2010-ben 265 forintba került egy euró, most meg 365-be? Abba kellene már hagynia a Fidesznek a forint szándékos gyengítését! Tudjuk, hogy Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bankban százmilliárdokat kaszál az árfolyamkülönbségen, és ebből fizeti a csókosait, de a magyar emberek ebbe tönkremennek!

Mondok mást! Soha nem volt ilyen drága a kenyér! Több mint 400 forintba kerül a kenyér kilója. Miért nem hajlandóak legalább a kenyér ÁFÁ-ját 5%-ra csökkenteni? Közel 100 forintot lehetne csökkenteni, ha megfogadnák az MSZP javaslatát. Hatalmas segítség lenne ez többmillió magyar embernek.

Ja, hogy fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva, mint a közvagyon alapítványokon keresztül történő hazahordása? Van egy tanácsom: ne kapkodjanak vele, mert vissza fogjuk szedni. Mindenkitől.

És soha nem került ilyen sokba a benzin! 500 forint fölött van az ára literenként, és Önök nem csinálnak semmit. Amikor 250 forint volt egy liter benzin, és önök ellenzékben voltak, Tállai András azt követelte, hogy fagyasszák be az üzemanyagok árát, az állam pedig vállalja át a 250 forint fölötti ár terheit.

A fideszes politikusok 2010-ig kórusban követelték az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését – most miért nem lépik meg ezt? A Fidesz láthatóan nem képes megvédeni az országot sem a járványtól, sem pedig a brutális drágulásoktól.

Az egyedüli megoldás a kormányváltás. Ezért építjük a lehető legszélesebb összefogást és ezért fogjuk jövő tavasszal elzavarni a Fideszt.
Közös jövőnkért, Magyarországért!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: