Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Népszavában közöl cikkében a Fidesz-propagandát egy gyerekkori mondókához hasonlítja: ez a pici meg mind megette. 

Olvasom, hogy a Fidesz és csatlósai elkezdték a riogatást: „drágulna a rezsi a baloldal hatalomra kerülésével”, meg „Márki-Zay Péter megszüntetné a rezsicsökkentést”.

Nem lepődöm meg, kicsit olyan ez, mint a gyerekkori ujjszámolós mondóka, csak másként: a rogáni propaganda kitalálja, a Századvég legyártja, a betanított államtitkárok felmondják, a fideszes médiumok megismétlik, az egyszeri választópolgár pedig – mivel sokszor hallja – „megkajálja”.

Természetesen a hazugság nem lesz igazság, ha sokat ismétlik, mégis érdemes tisztába tenni néhány dolgot!

Senki – sem az ellenzéki pártok, sem Márki-Zay Péter – nem mondott olyat, hogy megszüntetnénk a „rezsicsökkentést”. Olyat sem, hogy eltörölnénk a lakossági hatósági árakat. Ugyanakkor tény, hogy a „rezsicsökkentett” árakkal a Fidesz és érdekköre több mint 100 milliárd forintos nagyságrendben nyerészkedett az embereken, mert a földgáz és az áram nagykereskedelmi ára akár az elmúlt 6 évben 40-50%-kal is alacsonyabb volt a számlában fizetett árnál. Tehát nem a „baloldal” fizettetett indokolatlan összegeket az emberekkel az energiáért, hanem a Fidesz!

Emlékeim szerint Orbán Viktor ígért nonprofit energiaszolgáltatást, ezzel szemben évi 100 milliárd forintot közelítő profitot biztosított az energiaszolgáltatóknak.

Nem a „baloldal” volt az, amelyik tizennégy alkalommal mondott nemet arra, hogy a kisfogyasztású, jellemzően szerény körülmények között élők alacsonyabb árszabás mellett kapják az energiát. És nem a „baloldal” könnyítette meg a számlatartozással rendelkezők kikapcsolását és nehezítette a visszakapcsolásukat. Hanem a Fidesz.

Sőt, az Országgyűlés jelenleg is tárgyal egy olyan fideszes törvényjavaslatot, amellyel tovább egyszerűsödik a tartozások miatti kikapcsolás. Mikor máskor, ha nem a télhez közeledve?

Mi arról beszélünk, hogy fel kell számolni a szegénységet! Erről beszélek én és erről beszél Márki-Zay Péter is. Fel kell számolni a mélyszegénységet, a dolgozói szegénységet, a nyugdíjas szegénységet, vagy éppen az energiaszegénységet és a lakhatási szegénységet.

Az energiaszegénység felszámolása érdekében ebben a programban azt javasoljuk, hogy
minden magyar állampolgár számára legyen biztosított, hogy megfizethető áron, alanyi jogon hozzáférjen az alapvető közszolgáltatásokhoz. Azt akarjuk, hogy senki se kerüljön emberhez méltatlan helyzetbe azért, mert nem tudja fizetni a fűtés-, víz- vagy világításszámlákat. A 21. században ez lenne a minimum;

Kerüljön bevezetésre egy fogyasztási mennyiséghez igazodó sávos árszabályozás, amely biztosítja, hogy az olcsó paksi villamos energiából és hazai földgázból minden állampolgár azonos mennyiségben részesüljön. Így a kevesebb energiát fogyasztók alacsonyabb díjak mellett vehetnek részt az ellátásban.

Ezen túl természetesen elengedhetetlen a panelházak, Kádár-kockák, társasházak szigetelése, energetikai felújítása.

Máshol tartanánk, ha a Fidesz az elmúlt tíz évben nem a külföldi befektetők gazdagítását jelentő energetikai cégvásárlásokra költött volna több ezer milliárd forintot. Ráadásul az Orbán-kormány az így megszerzett vagyon egy jelentős részét már fideszes pártkatonákkal kitömött alapítványoknak ajándékozta.

Orbánnak és a Fidesznek – bármit is mondtak a nyilvánosságban – a multik támogatása és a saját hátország gazdagítása mindig fontosabb volt, mint a társadalmi, gazdasági problémák megoldása, az emberek segítése. Ezért is kell kormány- és korszakváltás 2022-ben, és akkor jöhet a valódi rezsim- és rezsicsökkentés.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: