Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrség 72 órán belül elfogta annak a durva rablótámadásnak az elkövetőit, ami karácsony éjjel történt egy újpesti családi házban. A férfit kikötözték és mindenét elvitték. A rablók egy trükköt is bevetettek a bűncselekmény elkövetése során.

A  december 24 éjjel jelentette be egy férfi, hogy szomszédjától telefonál, mert az este kirabolták és mindenét elvitték. Ezután a fővárosi hajszában elfogtak két felfegyverkezett „kötözős” rablót Budapesten, a harmadikat pedig Szabolcs-Szatmár Bereg megyében.

A sértett csaknem három és fél órás tortúrát vészelt át saját házában, miután december 24-én kirabolták. A rendőrségi nyomozást december 27-én zárták le. A férfi kora este egyedül volt otthon újpesti otthonában, és éppen zuhanyozott, amikor elment az áram az egész házban. Gyorsan magára kapott valamit, majd amikor kiment az udvarra, hogy megnézze a villanyóra szekrényét, két ismeretlen férfi megtámadta, majd betuszkolták a konyhába; ragasztószalaggal a lábait egy szék lábához, kezeit pedig a háta mögött egymáshoz kötözték, és a szemeit is leragasztották.

A sértett a sötétben nem látta a támadókat, csak annyit tudott kivenni belőlük, hogy maszk van rajtuk. Egyikük elkezdte fenyegetni, majd faggatni, hogy hol tartja a pénzét, és amikor késve jött válasz foglyától, társával több ütést mértek a fejére. A férfi a fenyegetések és az ütések hatására elárulta, hol tartja a pénztárcáját, de amikor kiderült, hogy nem annyi pénz van benne, mint amennyire emlékezett, ismét megverték.

Ezután bankkártyái, és a házban tartott széf kódját követelték tőle, és addig ütötték, amíg mindent el nem árult a rablóknak. Amikor az elkövetők a széfet üresen találták, ismét nekiestek, majd az újabb verés után a sértett ujját telefonjának ujjlenyomat-olvasójához nyomták, és megnézték számlái egyenlegeit.

A bankkártyákkal az egyik rabló elindult egy közelben lévő ATM-hez, azonban a kártyáról csak 150 ezer forintot tudott felvenni. Akkor a férfi új instrukciókkal tért vissza a házba; kiderült az utasításokat a ház előtt várakozó főnökétől kapta. A sértettnek fel kellett emelnie a készpénzfelvételi limitet, majd az egyik támadó ismét elindult a bankkártyákkal, hogy levegye a rajtuk lévő pénzt.

A támadók közel három és fél órát töltöttek a házban, ezalatt végig sanyargatták, bántalmazták a férfit, és azzal is megfenyegették, hogy elvágják a torkát. A rablók végül mindent, amit találtak – pénzt, okosórát, hangszórót, mobiltelefont – összeszedtek, a férfit pedig átvitték egy másik szobába, majd leeresztették a redőnyöket, rázárták a bejárati ajtót, a kulcsot pedig magukkal vitték.

A sértett körülbelül 20 percet küzdött, míg kiszabadította a magát, majd kiment az udvarra, átmászott a szomszéd kertjébe, és ott kért segítséget.

A nyomozók az adatgyűjtések során megtudták, hogy a környéken többen láttak egy fekete Audit a ház előtt állni. Az autóra többen emlékeztek, hogy azt már korábban is látták, amikor a tulajdonos felújításokat végzett a házon. A rendőrök azonosították a gépjárművet és annak tulajdonosát, a 37 éves L. Sándort.

A nyomozók látókörébe került két 23 éves férfi is, akik L. Sándor ismerősei voltak; K. Andrást és T. Jánost a beszerzett bizonyítékok, és elemző munkákat követően azonosították a férfi bűntársaiként. Kiderült, hogy L. Sándor korábban brigádjával dolgozott a férfi házának felújításán, így volt idejük alaposan tanulmányozni az épületet.

A BRFK Rablási Osztály nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel december 27-én K. Andrást és T. Jánost Budapesten, míg L. Sándort a budapesti nyomozók felkérésére a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztály a három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

A nyomozás során kiderült, hogy a rablók 600 ezer forintot szereztek meg a férfi bankkártyájáról, összesen közel 800 ezer forintnak megfelelő pénzt és műszaki cikkeket raboltak. A sértett szerencsére csak könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mint kiderült, a rablás idején a lakásában lévő két elkövető – K. András és T. János – közül nem véletlen csak az egyikük beszélt és adott utasításokat; társa félt, hogy hangjáról felismeri a tulajdonos, mivel a felújításkor többször is beszéltek egymással. A nyomozók a gyanúsítottaktól a lakásaikban tartott kutatás során pénzt foglaltak le, és megtalálták a sértett mobiltelefonját, okosóráját, hangszóróját és azt a kést is, amit a férfi konyhájából vittek magukkal.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya a nyomozást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészség részére.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: