Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dobrev Klára szerint az euró bevezetése csökkentené az inflációt és stabilitást hozna a gazdaságban

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök nyitóbeszédet mondott az Új Köztársaságért Alapítvány „Az euró jelene Európában, az euró jövője Magyarországon” címmel meghirdetett gazdasági konferenciáján, melyen többek között szó esett az euró árfolyamról, az árfolyam-ingadozás hatására tomboló orbáni inflációról, élelmiszerár-növekedésről, és az euró-bevezetés elmulasztásának magyar gazdasági helyzetre gyakorolt hatásairól és következményeiről.

Dobrev Klára a rendezvényen elmondta: a magyarországi infláció sokszorosa az EU-s országokénak. „Az elmúlt 12-13 évben kiszámítható, normális gazdaságpolitika, gazdaságfejlesztés nélkül folyt a kormányzás. Több, mint egy évtizeden keresztül nem volt olyan politikus a kormányban, aki hajlandó lett volna hosszútávon gondolkodni.

A Fidesz három közmegegyezést is felrúgott, ebből  a legfontosabb az volt, hogy Európához akarunk tartozni, a magyarok hatalmas nagy többséggel szavazták meg az uniós- és a NATO-csatlakozást, ami  egyben az euró bevezetését is jelenti, de a Fidesz ezt is felrúgta” – fogalmazott.

Dobrev Klára hozzátette: sehol nincs fenékig a tejfel és sehol nincs kolbászból a kerítés, de a számok bizonyították, hogy az euróövezetben könnyebben és jobban élnek, könnyebben és jobban viselik el a válságot. Az euró bevezetése ebből a szempontból minden magyar számára egy sokkal könnyebb életet eredményezhetet volna – jelentette ki a konferencián.

Dobrev Klára hozzátette: sehol nincs fenékig a tejfel és sehol nincs kolbászból a kerítés, de a számok bizonyították, hogy az euróövezetben könnyebben és jobban élnek, könnyebben és jobban viselik el a válságot.

Az euró bevezetése ebből a szempontból minden magyar számára egy sokkal könnyebb életet eredményezhetet volna – jelentette ki a konferencián árnyék-miniszterelnök, aki azzal zárta felszólalását: nemcsak azért kell euró, mert az azt használó országokban kisebb az infláció, és így könnyebbé válna a magyar emberek élete, de azért is, mert az euróövezeti csatlakozás kiszámíthatóságot is jelent, bizalmat hoz.

A rendezvényen Dobrev Klára előadása után neves szakértők és az Árnyékkormány miniszterei tartottak panelbeszélgetést, majd Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, közgazdász, az MTA doktora tartott előadást.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: