Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Titokban a kormány felemelné egy most készülő törvényben a benzint és a gázolajat sújtó adókat. Több cikk is beszámolt róla, hogy a térségben így is Magyarországon a legdrágább az üzemanyag, a mostani adóemelésnek köszönhetően vélhetően a Közép-Európa rekorder benzin árak tovább fognak emelkedni.

A térségben Magyarországon a legdrágább az üzemanyag és vélhetően Orbánék ezt a remek pozíciót kívánják megőrizni azzal a  törvénytervezettel, ami kedd este látott napvilágot és kiderült belőle, hogy a a kormány a benzin, a gázolaj és a petróleum jövedéki adóját tervezi megemelni- szúrta ki a HVG

A dodonai megfogalmazás szerint a benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci ára hordónként 50 dollárnál több (most 76 dollár), literenként 120 forintról 152,55 forintra nő, ha pedig a kőolaj világpiaci ára a hordónkénti 50 dollár alatt marad, akkor 125 forintról 157,55 forintra nő a jövedéki adó.

A petróleum jövedéki adója hordónkénti 50 dolláros világpiaci olajár felett 124,2 forintról A 152,55 forintra nő, 50 dolláros olaj alatt 129,2-ről 157,55 forintra, a gázolaj adója pedig 50 dolláros világpiaci olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 120,35 forintról 152,9 forintra.

A egy szakportál annak is utána járt, hogy ez az adóemelés pontosan mekkora többletkiadást jelent az autósoknak? Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára a Pénzcentrumnak azt nyilatkozta,

ha a kormány valóban a nemrég közölt mértékben emeli meg a jövedéki adót, akkor  átlagosan 40-41 forinttal drágulnak majd az üzemanyagok Magyarországon. A szakértő megjegyezte, hogy bár az adó 32 forinttal emelkedik, erre jön még a 27 százalékos áfa, így jön ki a pontos összeg.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: