Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha meglátja a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb számait Varga Mihály, pénzügyminiszter biztos, hogy a fejéhez fog kapni. Ugyanis lesújtó számok jöttek a magyar gazdaság háza tájáról.

Bár Orbán Viktor és csapata roppant kreatív abban, hogy a saját hibájukat mindig másra fogják. Mostanában leginkább Brüsszelre vagy az EU-ra, már izgalommal várjuk azt a propaganda szöveget, amivel azt, hogy 8,3 százalékkal csökkent az ipari termelés áprilisban a tavalyi év azonos időszakához képest, hogyan fogják másra kenni.

Ennél is cikibb Orbán Viktor és csapatának, hogy az ipari termelés csak a Karácsony Gergely vezette Budapest és környékén nőtt (2,4 százalékkal). A többi régióban 5,2 és 13,3 százalék közötti volumencsökkenést regisztráltak, a legnagyobb mértékűt Észak-Alföldön.

Lesújtó a helyzet, ugyanis a  feldolgozóipari alágak döntő többségében csökkenést mértek, ugyanakkor a legnagyobb súlyú, azonban zömében külföldi tulajdonosi körrel rendelkező járműgyártásban és a villamos berendezés gyártásában nőtt csak a termelés volumene.

Az iparon belül döntő (95 százalékos) súlyt képviselő feldolgozóipar termelése 7,3, a csekély súlyú bányászaté 31, az energiaiparé (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) 24 százalékkal csökkent.

A mezőgazdasághoz kapcsolódó mutatok is komoly visszaesést mutatnak: élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 20 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, mind a hazai, mind a külpiaci eladások visszaesése miatt. A húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása 19,7 százalékkal visszaesett az előző év azonos hónapjához mérten.

Nemcsak az ipari termelés, hanem az építőipari termelés volumene is csökkent: az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2, a márciusihoz képest 2,6 százalékkal – írja a KSH jelentése.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: