Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már egy ideje a győri Fidesz-elit hatalmi marakodásától hangos a helyi közélet. A jelenlegi polgármester Dézsi András Csaba és a botrányba belebukott Borkai Zsolt a médián keresztül egymásnak üzenget. Borkai most egy fontos kérdésben fordult szembe korábbi pártjával. 

 

Egyre feszültebb a Fidesz elitjének hatalmi marakodása Győrben. Borkai Zsolt, a város korábbi fideszes polgármestere egy fontos kérdésben fordult szembe az Orbán-párt helyi csapatával: közölte, Ő nem támogatja akkumulátorgyár építését a városban, mert a Győrszentiváni városrész lakói sem támogatják és mert nem látja, hogy ez miben lenne Győr érdeke – erről nyilatkozott az Ugytudjuk.hu-nak

Mint a HírHugó is megírta más a Győr határába, Győrszentivánra tervezett iparipark-bővítés már korábban nagy viharokat kavart a környék lakói és a fideszes városvezetés között.

A tervek szerint ezt a területet különösen veszélyes ipar telepítésére alkalmas kategóriába sorolnák, de a célokról, illetve a későbbi idetelepülő cégekről a városvezetés nem igazán kommunikált a helyiekkel.

A helyi lakók sem hagyták annyiba a dolgot, igen komoly mennyiségű, több mint ötezer aláírást gyűjtöttek össze a beruházás ellen,  tüntetések és ezer fő részvételével lakossági fórum is tarkította az tiltakozásukat.

Borkai Zsolt a portálnak adott interjúban azt is elmondta, hogy a beruházást azért is látja értelmetlennek, mert munkahelyteremtésre most nincs szükség  a városban, hiszen inkább munkaerőhiány van.

A volt fideszes polgármester úgy látja, hogy  mivel kiemelt beruházás lenne, így még az iparűzési adó sem a városhoz folyna be, de erről nem tud pontos részleteket, ahogy egy ilyen gyár környezetvédelmi hatásairól sem.

A HírHugó korábban megírta, hogy a Győr város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházásról ne lehessen népszavazást tartani. Bár a bíróság engedélyezte, hogy a kérdésben népszavazást tartsanak, ám a győri önkormányzat alkotmányjogi panaszt nyújtott be, emiatt pedig jó eséllyel legkorábban ősszel indulhatna meg az aláírásgyűjtés.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: