Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bajnai Grodon egy hosszas írásban reagált arra,  a legeslegújabb titkosszolgálatinak mondott politika jelentésre, amit -ahogy fogalmaz- a propagandaminiszter irányítása alá tartozó Nemzeti (Dez-) Információs Szolgálat készített.

Bajnai Gordon írásában kifejti, hogy a jelentés nem állítja, de sejtetés szinten belekeveri öt is az ellenzékkel kapcsolatos finanszírozási kérdésekébe, ezért szólal meg: a legfontosabb, hogy ezt a jelentést (és elődeit) annak lássuk, aminek a megrendelői szánták: politikai propagandakiadványnak- írja

Bajnai Gordon világossá teszi, hogy az anyagban szereplő, szándékoltan hamis állítások egyértelmű politikai célokat szolgálnak. Ürügyet teremteni az ellenzéki pártok pénzügyi ellehetetlenítésére a jövő évi választások előtt.

A korábbi miniszterelnök szerint a Fidesznek még célja, hogy konfliktust provokáljon az ellenzéki politikai szereplők között, továbbá előkészíteni egy újabb, a Fidesz előnyét bebetonozó módosítást a választási törvényben, illetve hosszú távon újabb hivatkozási alapot teremteni arra, hogy az Orbán – rendszerrel szembenállókat (civileket, pártokat, személyeket) idegen ügynököknek, a nemzeti érdekkel szemben állónak mutassák be.

Bajnai Gordon szerint, az anyagból is világosan kiderül, hogy nem állapít meg semmilyen jogsértést, ugyanakkor a titkosszolgálatinak mondott politikai célú jelentés számos, lényeges állítása hamis.

Bajnai leszögezi, hogy hazugság az a sokat idézett, szenzációsnak szánt állítás, miszerint már 2014 környékén az akkori Együtt párt (vagy a korábbi egyesület) bármilyen pénzügyi támogatást kapott volna az amerikai kormányzati szervezettől.

Az Együtt akkori elszámolásai egyébként régóta elérhetőek, az ÁSZ akkor is vizsgálta azokat és kifogást semmilyen vonatkozásban sem emelt. Ez a vád tehát egy, az állítólagos amerikai befolyást megalapozó, de alaptalan összeesküvéselmélet.

Bajnai az ő személyét érintő kérdésekkel kapcsolatban  elmondja: 2014 óta külföldön, a szakmámban dolgozom, több mint teljes munkaidőben: egy elismert nemzetközi cégcsoport infrastruktúra beruházásokkal foglalkozó részét irányítom, Magyarországon csak a hétvégéimet töltöm. A magyar politikában vagy üzleti életben aktívan nem veszek részt, ha valaki a tanácsomat kéri, annak segítek.

A belpolitikai nyilvánosságban ritkán szólalok csak meg, a nyilvános szereplésre vonatkozó felkéréseket rendszerint elhárítom. Álláspontom így is ismert: az Orbán-rendszer az országot rosszul és rossz irányba kormányozza, gazdasági, emberi és erkölcsi tőkéjét rombolja és ezért összességében a nemzeti érdek és a magyar polgárok szempontjából kártékony.

A Fidesz és holdudvara személyemben úgy tűnik kockázatot lát és ezért kreált ügyekkel támad, rendszeresen rágalmaz, időnként titkosszolgálati-jellegű eszközöket is igénybe véve (pl. a mostanában érdekes fordulatokat vevő “Városháza-ügy”). Nevemet – talán a relatív ismertség okán – gyakran használják tőlem teljesen független vagy kitalált ügyek felcímkézésére, konspirációs teóriákba illesztésére.

Végül három naiv kérdés és egy lehangolt megjegyzést is megfogalamaz Bajnai:
1. Vizsgálta-e magyar titkosszolgálat (vagy a jelenlegi ÁSZ elnök korábbi munkahelye, az MNB), hogy a közismerten Orbán-környéki szereplők tulajdonában álló MKB Bank (azóta MBH) milyen banki/üzleti megfontolás, esetleg külső nyomás alapján nyújtott 10.7m Euro (mintegy 3.6 milliárd forint) összegben kampányfinanszírozást tavaly a francia elnökválasztáson később vesztes radikális jobboldali elnökjelöltnek, Marine Le Pen-nek, aki Orbán Viktor szövetségese?

2. Milyen információi vannak a magyar titkosszolgálatoknak vagy akár a külügyminisztériumnak azokról a nyomozásokról, amelyeket Szlovéniában és Észak Macedóniában rendeltek el a közelmúltban egyes NER közeli magyar vállalkozások médiabefektetései és aktív választási kampány-befolyásolási kísérleteivel szemben?

3. Vizsgálja-e például az ÁSZ a vállaltan a kormánypropagandát a választási kampányban is erősítő Megafon finanszírozását, mely saját beszámolója szerint csak 2022-ben 2.76 milliárd forint támogatásból működött, és aminek a forrása nem nyilvános? stb., stb., stb.

Bajnai Gordon a következő megjegyzéssel zárja írását:

Magyarország korábbi miniszterelnökeként személyesen és naponta tapasztaltam a nemzetbiztonsági szolgálatok jelentőségét a magyar érdekek védelmében és érvényesítésében. Ezen szervezetek hitelessége, pártpolitikán kívül- és felül tartása alapvető nemzeti értékünk és érdekünk kellene legyen. Szomorúan látom, hogy ezeket az alkotmányos és szakmai szempontokat az elmúlt néhány évben végképp alárendelték a fideszes hatalomgyárnak – ez sajnos valódi nemzetbiztonsági kockázat…

A propaganda média biztos nem fogja leközölni Bajnai Gordon írását, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több embert elérjen az igazság!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: