Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Facebookon tájékoztatott arról, hogy újabb pert nyertem az állam ellen a Vodafone felvásárlás ügyében.

Döntött a Fővárosi Törvényszék a Vodafone Magyarország 49%-os üzletrésze állami megvásárlási körülményeinek tisztázására indított adatigénylési peremben. Az ítélet értelmében az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 15 napon belül köteles kiadni a részemre  az adásvételi szerződést, valamint értékelési, üzleti és jogi átvilágítási jelentéseket- jelentette Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a Facebookon

A politikus azt is hangsúlyozza, hogy a bíróság az is egyértelművé tette, hogy a dokumentumok angolról magyarra történő fordításának 20 millió forintos költségét az állam viseli, hiszen eleve magyar nyelven kellett volna szerződést kötniük.

Tóth elmondta, hogy így már többet megtudhatunk majd arról, miért fizetett a magyar állam 324 milliárd forintot az adófizetők pénzéből egy olyan cég kisebbségi tulajdonrészéért, ami 2020-ban és 2021-ben is veszteséges volt.

Az MSZP-s vezető szerint értelmetlen volt ez a felvásárlás, a Vodafone-ra költött közpénzből például ezekre a célokra futotta volna:  a teljes pedagógus-béremelés – ami azóta sem valósult meg; a 10 százalékos nyugdíjemelés, vagy a 2008 (!) óta nem emelt családi pótlék megduplázása; vagy a rászorulóknak nyújtott gyógyszertámogatások duplázása; vagy 100 ezer családnak egyenként 3,2 millió forintos vissza nem térítendő energetikai korszerűsítési támogatás nyújtása.

Tóth Bertalan szerint, egyelőre minden jel arra utal, hogy az ügylet valódi célja egy olyan újabb információs bázis megszerzése lehetett, amely a Fidesz és Orbán Viktor hatalomban tartását szolgálhatja. Kerül, amibe kerül, végül is Orbánék szerint az adófizetők pénze mindenre (is) elég.

Ezt erősíti, hogy az üzlet célja nem az állam vagyonának gyarapodása lehetett, hanem – a későbbi Vodafone-Yettel részvénycsere-ügylet révén, mely után a 4iG immár 70,5 százalékban ellenőrzi a Vodafone Magyarország Zrt-t – egy magántársaságé! Orbánék valójában a 4iG számára nyújthattak támogatást.

A politikus zárásképp azt írja, hogy ítéletet vizsgáljuk, ha szükséges, a kitakarni engedett adatok megismerése érdekében fellebbezni is fog.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: