Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lázár János a közlekedésért is felelős miniszter tájékoztatóján arról beszélt, hogy szükséges a KRESZ felülvizsgálata. Továbbá azt is elmondta hogy szigorítanának a jogosítvány megszerzésének feltételein is.

Lázár János szerint a KRESZ jelen állapotában nem alkalmas arra, hogy mindenkinek helyet csináljon az utcán. Modern, innovatív KRESZ-re van szükség, nem pedig olyanra, hogy melyik szereplőt támogatjuk, és melyiket nem.

Mondjuk ideje volt már a miniszter úrnak felébrednie, hiszen szakmai szervezetek kb egy évtizede sürgetik a KRESZ módosítását, az óta megjelent és elterjedt új közlekedési eszközök szabályozatlansága miatt.

Minek számít egy segway-el közlekedő? Gyalogos? Segédmotoros? Hol közlekedhet? És egy elektromos roller, ami nem megy 10-nél többet? Lehetne sorolni az technikai változás hozta kérdéseket.

Azonban a miniszter szavaiból az is kiderül, hogy nem a szakma érvei, hanem sajnos egy ember halála kellett ahhoz, hogy felébredjenek:

„A balesetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye. Sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok” – jelentette ki a Világgazdaság cikke szerint. A balesetek 30 százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.  Az Árpád hídi kerékpáros-gázolást gyilkosságnak tartja.

A miniszter ennek kapcsán nem csak a KRESZ-t módosítaná, de a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét is érdemben át kell gondolni, illetve át fogják alakítani a személyautóra vonatkozó jogosítvány kategóriáját.

„A jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint pszichológia alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel. Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni” – emelte ki a miniszter.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: