Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jámbor András, Józsefváros és Ferencváros egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője egy interjút adott a 444-nek, melyben arról a karaktergyilkosságról és lejárató kampányról beszél, ami ellene és a Szikra mozgalom ellen indult a Fidesz médiában.

Fidesz-mércével is kemény hadjárat zajlik a Szikra Mozgalom ellen. Egy aktivistájukat két hétre ártatlanul előzetesbe helyezték egy mások által elkövetett utcai erőszak miatt.
Az általa használt lakásban egy laptopon p@dofil tartalmakat találtak. A rendőrök szerint az aktivistának nincs köze hozzájuk, de a propaganda már az egész mozgalmat p@dofilozza.
Jámbor András múlt héten halálos fenyegetést is kapott.

Jámbor erre a 444-nek elmondta, hogy fenyegető kommentek mindig jönnek, hasonlóan súlyosak is, de hogy valaki veszi a fáradságot, leírja sorról sorra saját kezével, hogyan végzem, és föld alá kerülök, majd keres egy postaládát, feladja a levelet, az mégis valamifajta elszántságról tanúskodik. Lett volna néhány pillanat, amikor meggondolhatta volna, hogy pontosan mit is csinál.

 

Jámbor szerint a fenyegető levél oka leginkább az a lejárató kampány, amit a Fidesz folytatott ellene és a mozgalma ellen az elmúlt négy-öt hónapban. Az egész levél tartalmi keretezése erre utal. Nem szándékról beszélek, hanem a gyűlöletről, amit szítanak körülöttünk.

Jámbor kérdésre elmondja, hogy nehéz nem látni Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőjének személyes indíttatást azok után, hogy 2019 óta minden lehetséges választást elveszített itt, Józsefvárosban és Ferencvárosban.

Az önkormányzatin Pikó András verte a jobbkezét, Sára Botondot. Kocsis ezután már el sem mert indulni egyéniben, és tavaly akkorát győztünk a 6. számú választókerületben, hogy az még bennünket is meglepett.

Miután a választókerület legellenzékibb részét, a Palotanegyedet korábban leválasztották, nem voltak nagy reményeink, mégis 4 százalékkal nyertünk Józsefvárosban, Ferencvárosban pedig még többel. A Fideszben nem annyira szeretik a veszteseket, márpedig Kocsis Máté vesztes- szúrt oda Jámbor

Majd hozzá teszi az ellenzéki képviselő, hogy Kocsis Máté azt a minimális gesztust sem tette meg, sem ő, sem Sára Botond, hogy gratuláljon a győzelmemhez. Amikor Pikó Kocsist, Sárát, Csárdi Antalt és engem elhívott egyeztetni, akkor sem jöttek el.

Kocsissal sosem beszéltünk egymással. Két hete szembejött a Parlament folyosóján, mondta, hogy szervusz, én, hogy szia, aztán mikor mellém ért, halkan, a fogai között azt mondta, hogy „p@dofil” – és azzal haladt tovább. Ez volt Kocsissal az egyetlen személyes interakcióm, mióta képviselő vagyok.

De nem feltétlenül csak személyes dolog ez. A 2019-es vereséggel úgy 40-50 ember egzisztenciája szűnt meg a kerületben, akik mind szorosan Kocsishoz kötődnek. A Józsefvárosi Újság egykori szerkesztői a kormánypárti Hírnyolcnál kaptak melót, de gyakran ütközök a Képviselői Irodaházban is olyan helyi fideszesekbe, akiket a frakcióhoz kellett fölvenni. Egzisztenciális kérdés is számára, hogy pozíciókat veszített- szögezi le Jámbor

Az interjú végén Jámbor felkészíti Kocsist az újabb vereségre: Ferencvárosban és Józsefvárosban misszióm, hogy az ellenzéki polgármesterek és önkormányzati képviselők befussanak. A politikai közösségem ez is, a helyi ellenzék. És nyerni is fogunk.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: