Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar propaganda média azt hazudta még tegnap este is, hogy romokban van a baloldal és hatalmas jobboldali győzelemről cikkeztek, miközben iszonyat szoros a választási eredmény született Spanyolországban, most pedig mélyen hallgatnak.

Izgalmas este volt tegnap Madridban, gyakorlatilag percről percre változtak az eredmények, hogy melyik blokk vezet. A legnagyobb spanyol hírportál az Elmundo adatai alapján a szavazatok harminc százalékos feldogozottságánál vezetett a baloldali PSOE az 50 százalékos számlálási adatok már iszonyat szoros eredményt mutattak 131 a szocialistáknak, 130 a Néppártnak. Hol az egyik, hol a másik oldal vezetett egy-két mandátummal.

Körülbelül a 70 százalékát dolgozták fel a szavazatoknak, amikor is a jobboldal egy picit elhúzott, végül is megnyerte a PP-t a voksolást:

A PP 136 mandátumot szerezett, a PSOE, 122; Vox, 33; és Sumar, 31. Így a jobboldali blokk 165, a baloldali pedig 156 mandátumot ért el.

Nem véletlenül hallgatta a magyarországi propaganda média erről az eredményről, ugyanis  a választás eredménynek igazából senki sem örülhet, hiszen a kormányalakításhoz 176 mandátum kellene, ezt egyik blokk sem érte el.

Ráadásul a spanyol kongresszusba még további 7 párt is bekerült, köztük a legnagyobbak a katalán nemzetiségű pártok, vagy a Baszkföld pártjai, ahol finoman szól sem népszerű a széljobbal összebútorozó néppárt.

Az Elmundo, Spanyolország legnagyobb hírportálja is erről ír,  az egyik baszk párt elnöke Itxaso Aututxa úgy vélte, hogy a baloldali PSOE-nak „komoly javaslatot kell tennie” a baszkoknak és a katalánoknak, hogy megkapja támogatásukat”.

„El kell kezdenie azon gondolkozni, hogy vannak olyan stratégiai döntések Baszkfölddel és Katalóniával kapcsolatban, amelyekre hiteles válaszokat kell adnia – tette hozzá.

Az Elmundo egy másik cikke a nagy koalíció lehetőségét sem veti el, közben a spanyol ajkú országok vezetőinek egy része a jelenlegi baloldali miniszterelnöknek gratulál: Kolumbia, Argentína és Honduras elnöke gratulált a spanyol kormány jelenlegi elnökének, Pedro Sáncheznek a vasárnapi választáson elért eredményéhez , amely lehetőséget ad számára, hogy újra kormányt alakítson.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: