Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2010-ben a Fidesz nem sok választási ígértet tett, azóta meg kb nullát, de azt hogy fejleszteni fogja a vasutat, különösképp a mellékvonalakat azt megígérte. Most kiderült, hogy ez az egyetlen ígértük is hatalmas hazugság volt, nem is kellett több, az MSZP rögtön le is csapta a magas labdát.

Az MSZP közleményében emlékeztet, hogy  A kormány augusztus 1-től 10 vasúti mellékvonal bezárásáról döntött. Ez óriási csapás a vidéki Magyarország számára, hiszen számos – zömében szegényebb – település lakói számára az egyetlen közlekedési forma szűnik meg most.

Majd azt MSZP nyomatékosítja, hogy mindezt teszi úgy a kormány, hogy 2010-ben az egyik fő választási ígéretük a gazdasági válság és a recesszió következményeként bezárt vasúti mellékvonalak megreformálása, modernizálása és újranyitása volt.

Az egymást követő fideszes kormányzatok azonban nem hajtottak végre jelentős fejlesztést, ezen a téren is megszegték ígéretüket. Alibimenetrendet, rossz állapotú mozdonyokat, napi egy-két járatot üzemeltettek, melyek nyilvánvalóan nem vonzó lehetőségek az utazóközönség számára.

A tárca indoklása szerint a súlyos járműhiány miatt kényszerültek a vonalak bezárására, azonban ezt cáfolja, hogy ezen vonalak állagmegóvása, fenntartása önmagában sokszor többe kerül, mint az adott vonal üzemeltetése. Lehetőség lenne a korábbi cseh mozdonyok megvásárlására is „ócskavas áron”, egyértelmű tehát, hogy csak akarat kérdése lenne a járműhiány pótlása.

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a 10 vidéki vasútvonal bezárását. Arra kérjük a kormányt, hogy vonja vissza a vonalbezárásokkal kapcsolatos döntését!  A kormány ne hagyja elsorvadni a magyar vasúthálózatot!  Az illetékes szakminisztérium pedig dolgozzon ki átfogó programot a vidéki, vasúti mellékvonalak fejlesztésére- írja az ellenzéki párt


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: