Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pintér Sándor, egészségügyért is felelős miniszter katonásan megpróbálja megérteni az orvosokkal, hogy a munka idő az kereken 8 óra. Erre az MSZP: ugye Pintér úr nem várja el, hogyha letelik a 8 órás munkaidő egy orvosnak műtét közben, akkor azt félbe hagyja? -szemléltette a párt ezzel a példával, miért nehézkes a fix munkaidő bevezetése az egészségügyben

A Belügyminisztérium és a Magyar Orvosi Kamara képviselői nemrég tárgyalóasztalhoz ültek. Az egyeztetés során Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy a „munkaidő mindenki számára 8 óra” lesz- írja Dr. Szelényi Zoltán, az MSZP egészségügyi kabinetének vezetője közleményében.

Az orvos politikus arra is felhívja a figyelmet, hogy amit Pintér erőltet az  több szempontból is érthetetlen, hiszen az ellátásban részt vevő orvosok eddig is 8 órás munkarendben dolgoztak, amelyhez még hozzájön az ügyelet ideje is, ráadásul az esetek többségében nem életszerű a munkarend szigorú betartatása, hiszen például egy megkezdett műtétet nem hagy félbe egy orvos kolléga csupán azért, mert adott esetben műtét közben lejárt a munkaideje.

A minisztérium legújabb intézkedése leginkább azokat a szakrendelőkben dolgozó orvosokat érinti majd hátrányosan, akik többségében hat órás időkeretben rendeltek, rendszerint klinikai állás mellett. A megnövelt munkaidő újabb elvándorláshoz, szakrendelések esetleges további megszűnéséhez vezethet- sorolja Pintér elképzelésének veszélyét Szelényi

Félő, hogy a Belügyminisztérium a munkaidő ellenőrzésére szolgáló blokkoló órákat kíván felszerelni az egészségügyi intézményekben. Az intézkedéstől azonban nem fog javulni az ellátás minősége, sőt inkább a kollégák munkakörülményeinek további nehezítését és az orvostársadalomban egyébként is jelen lévő frusztrációnak a fokozását szolgálja majd.

A kormányzatnak semmilyen koncepciója nincs az egészségügyi rendszer megreformálására, nincs semmilyen érdemi tervezet, a kormányzati szakpolitika pedig kimerül az egészségügyi rendszeren képződő lyukak betömködésében- írja az MSZP szakpolitikusa.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: