Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 24.hu szállított egy igencsak tartalmas helyszíni riportot az ország egyik legfideszesebb megyéjéből, Vas megyéből. A megye egyik legfontosabb városában, Körmenden nagyon durva belharcok alakultak ki az Orbán-párt háza táján. 

Csúnyán elkezdtek marakodni a hatalomért a Fidesz helyi emberei Körmend városában- derül ki a 24.hu tartalmas cikkéből. A várost megszakítások nélkül 2002 óta a Fidesz polgármester vezeti Bebes István.

Ez idő alatt felnőtt egy új generáció a városi Fideszben, a tipik Fidesz ifik: sportos harmincasok szűk öltönyben, harcias perzsaszakállal, ez az aktuális egyenruha- írja a 24, hozzátéve, hogy az ifi Fidesz csapat világossá tette, hogy inkább  a jelenlegi alpolgármestert Belencsák Istvánt akarja polgármesternek.

A két egymással marakodó fideszes, Bebes és Belencsák nem nyilatkozott a laponak, ameddig nem születik meg a hivatalos döntés melyik politikus mellé teszi le az Orbán-párt a garast.

A 24.hu háttér információkból úgy értesült, hogy pedig valami döntésféle már született, ami az ifjú fideszes Belencsáknak kedvez, azonban a jelenlegi polgármester ezt nem akarja tudomásul venni. Ahelyett, hogy eljátszaná, hogy saját akaratából nyugdíjba vonul, berágott, és a színfalak mögött kijelentette: ha a Fidesz nem őt indítja, akkor függetlenként indul, akár a pártja ellenében is győzni fog, és 2024 nyarán megkezdi hetedik ciklusát- összegzi a helyzetet a portál. Bebes, azt hogy indul 2024-ben a választásokon a 24.hu-nak is megerősítette telefonon.

A portál megjegyzi azt is, hogy extraérv a csere mellett, ha a regnáló vezető nem képes egységet teremteni az övéi között. Márpedig Bebesről sok jót nem hallottunk se politikán kívüliektől, se ellenzékiektől, se fideszesektől.

A 24.hu-nak nyilatkozó informátorok Bebest, bosszúállónak, hisztérikusnak ítélik, „akiben még a fideszesek felé sincs meg a konstruktivitás szikrája sem”. De már csak azért is indokolt távolságtartással kezelni a névtelen kritikákat, mert nemigen akad olyan a körmendi politikában, legyen bármilyen oldali, akinek nem Bebes sarazása áll az érdekében.

Bebes pozícióját gyöngíti az is, hogy úgy tudni, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével, V. Németh Zsolttal is fagyos a kapcsolata; olyannyira, hogy rendezvényekre egyszerre mindkettejüket állítólag jó ideje nem hívják.

A körmendi ifjú fideszes narráció szerint azért robbantak ki belharcok, mert Bebes azzal futott neki a 2019-es választásnak, hogy ez lesz az utolsó ciklusa, és a 2024-ig tartó öt évet egyebek mellett az utódja felépítésének szenteli. Ha így történt, azzal a polgármester bizonyára motiválta Belencsákékat, akik elkezdték vágni a centit, és átverésként élték meg, amikor kiderült, hogy Bebes mégiscsak maradna.

A belháború már nem csak a városháza és a pártirodák falai között zajlik, fontos, üzengetős felület lett a közösségi média. Ugyanis ifjú fideszesek július elején Facebook-oldalt indított, és bejegyzéseiben, noha sosem nevesíti Bebest, mégis sorra támad hozzá köthető problémákat; pontosabban: létező problémákat igyekszik minél szilárdabban Bebesre hárítani.

Persze a jelenlegi polgármestert se kell félteni, egy július végi testületi ülésen a polgármester a városi rádió éléről megkísérelte leváltani azt a Molnár Dánielt, aki évekig a kabinetfőnöke, bizalmasa volt, de aztán Belencsákék mögé sorolt.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: