Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gurmai Zita, az MSZP képviselője arra kérdésre keresi a választ, hogy az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. az ötöslottó, hatoslottó és más játékok árbevételiből pontosan kiket és miért támogat. Ezért az MSZP frakcióvezető-helyettese írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek.

Gurmai Zita, online sajtó tájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a  Szerencsejáték Zrt. nemrég jelentette be, hogy szeptembertől az ötöslottó, a hatoslottó, a Skandináv lottó alapjáték ára, valamint a Joker alapdíja egységesen 50 forinttal megemelkedik.

„A lottót azonban nem véletlenül hívják a szegények adójának, hiszen, ha picit visszamegyünk az időben, és megvizsgáljuk a lottó történelmét, akkor megállapíthatjuk, hogy az államok eleve azért hozták létre ezt az intézményt, hogy – az adóbevételek mellett – további többletforrásokhoz juttassák a költségvetést” – mondta el Gurmai Zita.

A felmérések szerint nagyjából minden tizedik ember szerencsejáték-függő Magyarországon és a nyerési ráta is igen csekély. „Egy átlagember számára csak durván 1:44 millióhoz az esélye annak, hogy megnyerje a főnyereményt, az igazi nyertes tehát maga az állam, hiszen a sorsolás végeredményétől függetlenül csakis győztesen jöhet ki a játékból” – foglalta össze az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Szerencsejáték Zrt.-nek tavaly 821 milliárd forint árbevétele volt, illetve 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el és várhatóan ezek az eredmények csak növekednének az emelés után.

Gurmai Zita felhívta a figyelmet arra, hogy a társaság nem a teljes nyereségét szokta az állam számára osztalékként kifizetni, hanem számtalan civil szervezetet, programot, vállalkozást támogat, ezért szeretné tudni, hogy a Szerencsejáték Zrt. mire költi el a hozzá befolyó, nyereségként elkönyvelt pénzösszegeket.

Az MSZP országgyűlési képviselője írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, hogy kiderüljön, milyen kedvezményezetteknek és milyen összegben nyújtott pénzbeli támogatást a Szerencsejáték Zrt. 2022-ben és 2023-ban a mai napig.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: