Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly gyomros a most megjelent kutatás Orbánnak, ugyanis kiderült, hogy a magyar fiatalok több, mint 60 százaléka nem elégedett a helyzetével. Totális csődöt mondott a Fidesz ifjúsági politikája.

Csupán a 19-29 éves fiatalok 38 százaléka tekinti magát többé-kevésbé elégedettnek az életével; ekkora arányban nyilatkoztak úgy, hogy teljesen vagy inkább elégedettek, mint elégedetlenek – derül ki a K&H Bank ifjúsági indexből.

A kutatásból az is kiderül, hogy a magyar fiatalok hangulatát tükröző indexe az elmúlt két évben alig változott, 11 pont körül volt. Kifejezetten romló tendencia ez, ugyanis az évtized elején elérte a 20 pontot – ismertették.

A jelenlegi helyzetük és a jövőjük megítélése szempontjából négy csoportba sorolhatók a magyar fiatalok: 35 százalékuk elégedett a mostani helyzetével, és úgy érzi, hogy nem lesz rosszabb;40 százalékuk most még nem mondja magát elégedettnek, de javulásra számít,
A válaszadó huszonéveseknek pedig több mint ötöde – 22 százaléka – bár jelenleg elégedetlen, ám úgy véli, pozitív változást hoz a jövő. A legpesszimistábbak aránya 3 százalékos, ők azok, akik a jelenlegi kedvezőtlen helyzetük további romlását várják.

A fiatalok elégedettségét egyértelműen befolyásolja az anyagi helyzetük is. A legújabb felmérés szerint a megkérdezett fiatalok tizedének nincs semmilyen jövedelme, míg 26 százalékuk 100 ezer forint alatti összegből gazdálkodhat havonta.

Havi 100-249 ezer forint közötti jövedelemre tesz szert 28 százalékuk, további 32 százalék sorolható a 250-500 ezer forintos sávba, négy százalékuk pedig félmillió forintnál magasabb jövedelemről számolt be.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: